Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Siromašan derbi

Milan srušio blijedu Fiorentinu: Kalinić i društvo zadržali četvrto mjesto

U derbiju 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Fiorentinu 2-0 upisavši tek drugu pobjedu u posljednjih šest kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to siromašan derbi u kojem su golovi pali na početku prvog i na kraju drugog poluvremena. Domaćine je u vodstvo doveo Carlos Bacca u četvrtoj minuti utakmice, a pobjedu je potvrdio Kevin-Prince Boateng u 88. minuti. Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić odigrao je cijeli susret za goste i uklopio se sivilo 'viola'. Milan Badelj nije igrao zbog ozljede.

U ranije odigranom susretu aktualni prvak Juventus je na gostovanju deklasirao Udinese 4-0 probivši se na drugo mjesto Serie A.

Juventus je sav posao obavio u prvom poluvremenu postigavši sva četiri gola, a junak utakmice bio je sjajni Paulo Dybala koji je zabio dva gola i dodao dvije asistencije. Argentinac je zabio golove 15. minuti iz slobodnog udarca i u 26. minuti iz kaznenog udarca, te asistirao Samiju Khediri (18) i Alexu Sandru (42).

Odličan je bio i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić koji je u 25. minuti izborio jedanaesterac i isključenje domaćeg stopera Danila. Mandžukić je odigrao cijeli susret za torinsku 'Staru damu' dok Stipe Perica nije nastupio za domaći sastav.

Roma je u premijernom nastupu pod vodstvom novog trenera Luciana Spallettija razočarala odigravši 1-1 protiv fenjeraša Verone. Bio je to treći uzastopni remi 'vučice' i četvrti u zadnjih pet kola. U posljednjih osam kola Roma je upisala samo jednu pobjedu i sve je dalje od vrha ljestvice.

Domaćin je poveo u 41. minuti golom Radje Nainggolana, a izjednačio je Giampaolo Pazzini u 61. minuti. Za Veronu je cijeli susret odigrao Ante Rebić.

Na ljestvici Serie A vodi Napoli sa 44 boda, Juventus je drugi s dva boda manje, a treće mjesto drži Inter sa 40 bodova. Fiorentina je ostala na četvrtom mjestu sa 38 bodova, a slijede Roma (35) i Milan (32).

REZULTATI:

Milan - Fiorentina 2-0 (Bacca 4, Boateng 88)
Roma - Verona 1-1 (Nainggolan 41 / Pazzini 61-11m)
Bologna - Lazio 2-2 (Giaccherini 2, Destro 18 / Candreva 71-11m, Lulić 77)
Carpi - Sampdoria 2-1 (Lollo 27, Mbakogu 55-11m / Correa 33)
Chievo - Empoli 1-1 (Paloschi 7 / Tonelli 47)
Udinese - Juventus 0-4 (Dybala 15,26-11m, Khedira 18, Sandro 42)
Genoa - Palermo 4-0 (Suso 3, Pavoletti 71,88, Rincon 75)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider