Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Heroj Huth

VIDEO Čudo u Manchesteru: Leicester razbio i City na Etihadu!

Leicester City piše povijest. Nakon pobjede protiv Liverpoola, momčad Claudija Ranierija razbila je Manchester City na Etihadu s nestvarnih 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Leicestera odigrali su još jednu nevjerojatnu utakmicu i u derbiju 25. kola Premierlige šokirali Manchester City na Etihadu s 3:1.

U junaka Leicestera iznenađujuće se prometnuo 31-godišnji branič Robert Huth koji je postigao dva gola. Prvo je u trećoj minuti pogodio s pet metara nakon slobodnjaka s desne stane da bi u 60. zabio glavom.

U strijelce se upisao i Riyad Mahrez koji je u 48. minuti povukao loptu, sjajno prevario Martina Demichelisa i matirao nemoćnog Harta.

Konačni rezultat postavio je Sergio Aguero. Argentinac je iz sumnjive pozicije zabio glavom u 88. minuti za konačnih 1:3.

Vodeći Leicester sada ima 53 boda, šest više od drugoplasiranog Cityja. Slijede Tottenham i Arsenal koji imaju po 45, ali i utakmicu manje.

I tako iz kola u kolo sve je manje onih koji sumnjaju da momčad, koja je prošle sezone jedva izborila opstanak, može otići do kraja i osvojiti naslov prvaka. Velike zasluge za to ima skromni talijanski trener Claudio Ranieri, koji je ostvario san svakog nogometnog trenera, odnosno uvjerio je svoje igrače da svaku utakmicu odigraju puni samopouzdanja, a kada je tako, onda su i čuda moguća. Za osam dana Leicester će na još jedno teško gostovanje, kod Arsenala na Emirates stadionu, gdje će njihov pobjednički niz od tri uzastopna trijumfa biti na velikoj kušnji.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider