Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže li na mala vrata?

HNS pokreće regionalnu nogometnu ligu: Ex-Yu i Mađarska

Sedam nacionalnih saveza iz jugoistočne Europe pokreće regionalnu nogometnu ligu za mlađe uzraste.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz HNS-a stiglo je zanimljivo i simptomatična javno priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

„Na zajedničku inicijativu, danas je u Zagrebu održan sastanak stručnih rukovodstava sedam nogometnih saveza iz jugoistočne Europe na temu formiranja zajedničke nogometne lige za mlađe uzrasne kategorije muških i ženskih klubova.

Hrvatski nogometni savez ugostio je ugledne predstavnike nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni utjecaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za nogometaše i nogometašice mlađih uzrasnih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala natjecanja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi 30-ak milijuna ljudi te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog natjecanja.

Projekt ovakvog natjecanja prije nekoliko je dana na sastanku Uefine Stručne komisije predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke Uefa je dala vrlo pozitivan stav.

Zaključno su dogovoreni konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine“, stoji u priopćenju.

Ne možemo a da se ne upitamo je li liga mladih samo uvod za regionalnu ligu seniorskih klubova? Probni balon je bačen...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider