Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivni oproštaj

Nogometni velikan se oprostio u suzama: 'Bez vas ni moje putovanje ne bi bilo moguće'

Bastian Schweinsteiger u srijedu je odigrao svoju posljednju utakmicu za njemačku reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši veznjak Bayerna po zadnji put nosio je kapetansku traku Elfa, a u emotivnom oproštaju nije mogao zadržati suze. I sve u vrijeme dok se na velikom ekranu vrtio presjek njegove karijere.

Par sati prije prijateljske utakmice s Finskom, Schweinsteiger je putem službene stranice Njemačkog nogometnog saveza objavio dirljivo pismo u kojem se zahvalio svima koji su bili uz njega tijekom reprezentativne karijere, od trenera i suigrača do navijača.

''Moja najveća zahvala ide vama, navijačima. Hvala vam na strpljenju, povjerenju i vašoj podršci. Ono što sa sigurnošću mogu reći da bez vas ni moje putovanje ne bi bilo moguće.''

Schweinsteiger je debitirao u nacionalnom dresu 2004. kao 19-godišnjak u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske. I zadržao se u momčadi sve do danas. Bio je dio momčadi koja je osvojila treće mjesto na SP-u 2006, a vrhunac karijere ostvario je 2014. kada je s Njemačkom postao svjetski prvak.

Ukupno je skupio 121 nastup za reprezentaciju te se nalazi na četvrtom mjestu svih vremena, iza Matthäusa, Klosea i Podolskog. Nitko u povijesti nije odigrao više utakmica na velikim natjecanjima od Schweinsteigerovih 38. Ukupno je sudjelovao na četiri europska i tri svjetska prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider