Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
E, oni su baš neugodni

Sasvim zanimljivi – Urugvaj: Labuđi pjev za Suareza i Cavanija, ali stižu mladi asovi

Moru reprezentacija koje su objavile popis za nadolazeće Svjetsko prvenstvo priključio se i Urugvaj.

Suarez i Cavani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez objavio je popis od 26 igrača za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tabarez je na popis uvrstio 26-oricu igrača za slučaj da dođe do nekakvih ozljeda, a trojica će otpasti prilikom objave završnog popisa.

Jedan od najdugovječnijih izbornika u svijetu nogometa na raspolaganju ima respektabilnu reprezentaciju koja je u stanju zapapriti svakome, a motiva im neće nedostajati jer za većinu glavnih igrača ovo je vrlo vjerojatno zadnja svjetska smotra.

Iduće SP u Katru će se igrati tijekom studenog i prosinca 2022. godine, to je za četiri i pol godine i pregršt zvijezda (ne samo urugvajskih) dotad će se već oprostiti od (reprezentativnog) nogometa.

Luis Suarez, Edinson Cavani i Martin Caceres već su zagazili u 32. godinu, kapetan Diego Godin u 33., a Maxi Pereira u 34. godinu. Uz vratare Musleru i Silvu te Nicolasa Lodeira to je osmorka koja je igrala za Urugvaj na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici kada su bili pravi hit i najugodnije iznenađenje.

Završili su tada na četvrtom mjestu, što nisu uspjeli ponoviti u Brazilu 2014., ispavši od Kolumbije u osmini finala.

Urugvaj (Foto: AFP) Urugvaj (Foto: AFP) (Foto: Afp)

I dok te godine najvećih zvijezda znače kako će im Rusija biti labuđi pjev, dolazak mladih asova sugerira kako nema straha za reprezentaciju Urugvaja.

21-godišnji napadač Maxime Gomez proteklog je ljeta tek stigao u Europu (u Celtu Vigo) i u debitantskoj sezoni postigao 16 golova. 22-godišnji defenzivni veznjak Lucas Torreira iza sebe ima odličnu sezonu u Sampdoriji, a jako dobar dojam ostavio je u prvoj sezoni u Serie A i Leonardo Bentancur iz Juventusa koji ima samo 20 godina. Još mlađi je Federico Valverde koji će se vratiti u Real Madrid nakon posudbe u Deportivu.

U svakom slučaju, Urugvaj je jako zanimljiv spoj iskustva i mladosti koji za početak ima Egipat, Saudijsku Arabiju i Rusiju za protivnike. Prolazak skupine minimum je onog što se od njih očekuje, a onda dalje što bude. Već u osmini finala naletjet će (vjerojatno) na Španjolsku ili Portugal...

Preliminarni popis Urugvajaca:

VRATARI: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente)

BRANIČI: Maxi Pereira (Porto), Diego Godin (Atletico Madrid), Martin Caceres (Lazio), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lisabon), Gaston Silva (Independiente), Guillermo Varela (Penarol)

VEZNJACI: Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter), Rodrigo Bentancur (Juventus), Nahitan Nandez (Boca Juniors), Cristian Rodriguez (Penarol), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Federico Valverde (Real Madrid), Carlos Sanchez (Monterrey), Diego Laxalt (Genoa), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Gaston Ramirez (Sampdoria)

KRILA/NAPADAČI: Luis Suarez (Barcelona), Edinson Cavani (PSG), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey), Maxi Gomez (Celta Vigo), Christian Stuani (Girona)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider