Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka se žali

VIDEO Evo kako je disciplinski sudac objasnio kažnjavanje Andrijaševića i Hajduka

Uprava Rijeke odlučila je tražiti poništenje kazne Franku Andrijaševiću...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je glavni disciplinski sudac kaznio igrača Rijeke Franka Andrijaševića s tri utakmice neigranja zbog vrijeđanja suca Burila, u Rijeci kažu: ta se situacija nije dogodila! Smatraju da prekršaj za koji je kažnjen - Andrijašević nije počinio.

Pobuna Riječana: Kad će HNS napokon imati nepristranog disciplinskog suca?

Nakon nekoliko dana vijećanja uprava riječkog prvoligaša - odlučila je - žalit će se na odluku disciplinskog suca HNS-a Saše Pavličića-Bekića kojom se Franko Andrijašević kažnjava zabranom igranja na tri prvenstvene ili kup utakmice.

„Smatramo da Franko Andrijašević nije počinio prekršaj i nije napravio incident koji mu se stavlja na teret. Dakle, na snimci se točno vidi da se on apsolutno nije približio glavnom sucu Burilu, što znači da mu nije ni rekao ono što mu se stavlja na teret. U skladu s tim tražit ćemo poništenje kazne“, kaže Robert Frank, glasnogovornik Rijeke.

Riječani smatraju da je snimka utakmice nepobitan dokaz da je Andrijašević nedužan.
„Andrijašević, vidi se na snimci, nije se približio sucu, nije mu se obraćao, nije uputio one riječi koje su poslije ušle u zapisnik i oko čega je nastala cijela ova polemika i na kraju krajeva kazna“, tvrdi Frank.

Iako su neki u kazni od tri utakmice vidjeli namjeru da se jednom od najboljih igrača Rijeke onemogući igranje na derbiju, glavni disciplinski sudac HNS-a, Saša Pavličić-Bekić, odbacuje takve insinuacije te objašnjava:
„Razlika je apsolutna u djelu kada se počini u afektu i kada se počini nakon završetka utakmice, kada je igrač isprovociran s nekakvom odlukom suca. Ja to ne opravdavam, ali razumijem i tada je naravno kazna manja. Međutim, ovdje je utakmica završila, mirno su igrači Rijeke došli do glavnog suca, pružili mu ruku, a u tom trenutku je gospodin Andrijašević došao i uz vulgarni rječnik maknuo svoje suigrače. To znači da je to velika uvreda i ponižavanje glavnog suca“, kaže Pavlićić-Bekić koji je objasnio i odluku o kažnjavanju Hajduka, a što možete vidjeti u priloženom videu.

Da tu nema zakulisnih igara, već je prije riječ o nesporazumu, vjeruju i Riječani.
„Ne bih rekao da su igre, ajmo reći da je došlo možda i do nerazumijevanja na terenu, odnosno nakon utakmice“, zaključio je Frank.

Sljedeću utakmicu Riječani igraju protiv Cibalije sigurno bez Andrijaševića, a hoće li zaigrati protiv Dinama, ovisi o rješenju žalbe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider