Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan od mnogih

Svjetski prvak otkrio ono što većina misli, ali šuti na odlasku iz Reala

Njemački nogometaš Sami Khedira otkrio je u razgovoru za Kicker pravi razlog odlaska iz jednog od najslavnijih klubova svijeta - Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sami Khedira proveo je pet godina u redovima madridskog Reala, prije nego li je kao slobodan igrač, u ljeto 2015. godine, potpisao za Juventus. Posljednje dvije sezone Khediru su mučile ozljede, a kada bi i bio zdrav imao bi problema s pronalaskom prave forme. To ga je gurnulo na klupu za pričuve, zbog čega je u konačnici bio vrlo razočaran.

"Više od godinu dana nisam uživao u nogometu. Izgubio sam volju za treningom i utakmicama. No znao sam da ću pronaći riješenje i nisam želio odustati. S dolaskom u Juventus želio sam da se sve vrti oko nogometa. Povratio sam osjećaj koji sam imao prema nogometu, jer je on ipak moja najveća ljubav", rekao je Khedira.

Nijemac je u prve tri godine u Realu nastupio u minimalno 40 utakmica po sezoni, dok je u posljednje dvije kombinirano zaigrao u svega 35 utakmica. Khedira je u posljednje dvije i pol godine postigao jedan jedini pogodak u dresu Reala, dok je prvijenac za Juventus stigao u prvom susretu Serie A.

Khedira samo jedan u nizu nezadovoljnih

Khedira nije jedini igrač koji je u posljednjih nekoliko sezona bio nezadovoljan u Realu, te ga na posljetku napustio. Samo prošloga ljeta to su napravili Iker Casillas, Asier Illarramendi, dok je od aktualnih igrača trenutno vrlo nezadovoljan Jese Rodriguez.

Sezonu ranije redove Reala su prije svega zbog nezadovoljstva napustili Xabi Alonso, Alvaro Morata pa čak i Angel Di Maria. Potonjeg su navodno prodali kako bi doveli Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa.

Spomenimo još i sezonu 2013/2014 kada su klub napustili Jose Callejon, Raul Albiol, Gonzalo Higuain, Kaka i Mesut Özil. Potonji je prodan kako bi se imalo novaca za Garetha Balea. 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider