Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od ljeta

Sad je skoro sigurno: SP u Kataru igrat će se na jesen i trajat će kraće!

Posebna radna skupina FIFA-e u predložila je da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru održi tijekom studenoga i prosinca, a konačnu odluku o terminu održavanja tog SP-a donijet će Izvršni odbor FIFA-e sljedećeg mjeseca u Zurichu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru igrat će se od 26. studenoga do 23. prosinca, predložila je posebna radna skupina FIFA-e, navodi francuska novinska agencija (AFP).

Prema neimenovanom izvoru AFP navodi kako će se krajnji rok za klubove za puštanje igrača biti 19. studenoga, samo tjedan dana prije otvaranja natjecanja. Konačnu odluku o terminu održavanja SP-a u Kataru donijet će Izvršni odbor FIFA-e 19. ožujka u Zurichu.

"Kakvu god odluku mi donijeli, bit će nezadovoljnika. No, moramo voditi računa o dobrobiti sviju", izjavio je predsjednik Azijskog nogometnog saveza (AFC) šeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa.

Iako će na SP-u nastupiti 32 reprezentacije, te će se odigrati 64 utakmice, kao što je to slučaj na svim SP-ima od Francuske 1998., natjecanje u Kataru trebalo bi trajati kraće od uobičajenih mjesec dana.

Tradicionalni termin za nogometno SP je lipanj i početak srpnja, ali u Kataru je nemoguće igrati u tom periodu zbog iznimno visokih temperatura, pa je vrijeme održavanja SP-a glavno pitanje od trenutka kada je Katar određen za domaćina.

Protiv održavanja SP-a u siječnju i veljači bio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) jer bi se u tom slučaju SP preklapalo sa Zimskim olimpijskim igrama, dok su protiv zimskog SP-a bili i vodeći europski klubovi jer će u tom slučaju nacionalna prvenstva i natjecanja u eurokupovima biti prisiljena na dugu stanku. Udruga europskih klubova (ECA) stoga je predlagala da se SP održi krajem travnja i početkom svibnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider