Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri sigurne i dvije upitne

S pogledom u nebo čeka se nastavak HNL-a: Što će 'reći' snijeg?

Zbog nepovoljne vremenske prognoze kojom se za vikend, a počevši već od sutra, najavljuju oborine i veća količina snijega u kontinentalnoj Hrvatskoj, Lokomotiva i Dinamo, te Slaven Belupo i Zagreb, dogovorili su zamjenu domaćinstva utakmica 20. kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Problem je što mi u Hrvatskoj zbog klime i loše infrastrukture nemamo mogućnosti i grati prije, već u prvom mjesecu. Dočekalo nas je ono što je, da gledamo prognozu i prema njoj smo praktično reagirali u dogovoru s klubovima i pokušali već za ovo kolo osigurati da dvije kontinentalne utakmice igramo u primjerenijim uvjetima", izjavio je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.

Najgora situacija je u Koprivnici gdje su tereni Slaven Belupa već prekriveni snijegom.

"Snijeg se tu ne čisti jer je i prije deset dana bio snijeg i bilo je puno kiše, teren je mekan pa ne možemo čistiti strojno, a nemamo ljude koji bi to čistili jer imamo samo tri, četiri zaposlena koji bi to radili", kaže Zdravko Međimorec, voditelj stadiona Slaven Belupa.

Prema posljednjim prognozama, u četvrtak i petak bi u kontinentalnoj Hrvatskoj moglo napadati najmanje 20-ak centimetara snijega. U HNL-u se nadaju da ipak neće biti većih problema.

"Mislim da nas neće zatrpati, dakle ove tri mislim na moru da nisu upitne, kažem sa ove dvije u Zagrebu ćemo pratiti situaciju i unaprijed i reagirati ako će to biti velike količine snijega i probati pronaći novi termin", istaknuo je Brezni.

Osluškujući vijesti i s pogledom u nebo čeka se nastavak prvenstva. Derbi kola između Rijeke i Hajduka ne bi trebao biti upitan...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider