Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Giggsy nije uspio

Legenda Man Uniteda odlazi nakon 29 godina: Ne želi Mourinha, a ni ovaj njega

Ryan Giggs napušta Old Trafford na kojeg je stigao sad već davne 1987. godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sanjali su mnogi navijači Manchester Uniteda kako će doći dan kada će otići Louis Van Gaal. I to se dogodilo sinoć kada je klub napokon službeno potvrdio da raskida ugovor s čovjekom koji im je za vikend donio FA kup, ali i potjerao previše navijača s Old Trafforda svojom dosadnom igrom. Koštalo je to Vragove pet milijuna funti, ali nije da nemaju…

No, ono što navijači Crvenih vragova definitivno nisu htjeli je lančana reakcija i odlazak Van Gaalovog pomoćnika. Ryan Giggs također je na izlaznim vratima Old Trafforda na kojeg je stigao u studenom1987. godine, na svoj 14. rođendan. Zanimljivo, dvije godine ranije Velšanin je stigao u Manchester, ali je to razdoblje proveo u rivalu Cityju.

Popularni 'Giggsy' simbol je Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona, ali 29 godina nakon njegovog dolaska u klub, stiže Jose Mourinho. A već dugo se priča kako se Velšanin protivi takvom potezu uprave. Nakon dvije godine na klupi uz Van Gaala, pa i Moyesa ranije, bio je favorit mnogih navijača da preuzme uzde kluba koji se teško bori vlastitim očekivanjima postofergusonovske ere. Ipak, san mu se, barem ne još, neće ostvariti i zato je razočaran. S 42 godine i toliko iskustva pod vodstvom Fergusona spreman je preuzeti najveću ljubav.

Giggs želio priliku, Mourinho mu nudi 'drugi red klupe'

Giggs je navodno bio i velika želja svlačionice. Mnogi su puhali u to jedro, ali vlasnici ne žele čekati, oni žele trofeje sad i odmah, a tu je Mourinho apsolutni autoritet. Sada putem medija neki savjetuju legendarnom ljevaku da preuzme neki drugi klub, ponuda će sigurno imati.

Jose Mourinho Giggsu ne nudi poziciju pomoćnika. Ostavio bi ga u stručnom stožeru, reda radi. Njegovi suradnici su Rui Faria i Silvino Louro, a Giggs bi u toj ekipi glumio dašak starog Uniteda. I naravno, takvu ceremonijalnu ulogu ne želi prihvatiti. Sada navodno Jose traži drugu legendu, Garyja Nevillea da preuzme to mjesto.

Giggs je zadnja veza starog Uniteda Alexa Fergusona i novog razdoblja koje ima još jedan početak. Moyes, Van Gaal i sad Mourinho koji će dobiti novih 200 milijuna funti da krene graditi ispočetka. Jedini problem je što Mourinho ne stvara carstva, njegove ere traju tek nekoliko godina, a onda se, istina nakon osvojenih trofeja, njegove momčadi u pravilu potroše.

Zato omraženi američki vlasnici Uniteda moraju već planirati novi početak, za otprilike tri godine. Malo je to previše za klub koji se ponosio strpljenjem, stabilnošću i dominaciji. Odlaskom Sir Alexa sve je to nestalo, a s Mourinhom se sigurno neće sve vratiti. Ali s druge strane, tako nešto nije ni moguće vratiti...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider