Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Igra važnija od rezultata'

Završila je 'mračna era': Rusi u odličnoj atmosferi čekaju Vatrene

"Europsko prvenstvo 2016. za nas počinje utakmicama protiv Portugala i Hrvatske", najavio je izbornik ruske nogometne reprezentacije Leonid Slucki na okupljanju Zbornaje u Krasnodaru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rusija u subotu igra prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Krasnodaru, a potom će u utorak u Rostovu na Donu odmjeriti snage protiv Hrvatske.

"U ovom trenutku naša igra je važnija od rezultata. Poželjno je ostvariti pozitivan rezultat, ali važnije je posložiti igru. Inzistirat ću na nekim detaljima, no svi igrači će dobiti priliku" najavio je Leonid Slucki.

Ruski mediji navode kako se nakon 'mračne ere' za vrijeme Fabia Capella oko reprezentacije napokon razvuklo sunce, no koliko će ono grijati atmosferu pokazat će već iduća dva prijateljska ispita. Ruske kolege primjećuju kako je atmosfera oko reprezentacije mnogo prirodnija i ležernija za razliku od 'vojničkih metoda' talijanskog stručnjaka.

"Igrači se ponovo smiju. Toliko osmjeha nismo vidjeli godinama u ruskom taboru", pišu ruski mediji.

"Sve ide po planu. Treninge smo kvalitetno odradili i optimistični smo uoči utakmica protiv Portugala i Hrvatske", dodao je branič Kubana Vladislav Ignatijev.

Portugal bez Ronalda, Hrvatska bez Modrića

Za Romana Šiškina, braniča moskovskog Lokomotiva i suigrača našeg Vedrana Ćorluka, iduća dva ispita imaju veliku važnost.

"Pokušat ću se dokazati kako bi izborio mjesto među putnicima na EP. Vjerujem kako ću iskoristiti dobivenu minutažu."

Rusi jedino žale što će Portugal nastupiti bez svoje najveće zvijezde Cristiana Ronalda koji je dobio poštedu.

"I Portugal bez Ronalda, kao i Hrvatska bez Modrića su dovoljno kvalitetne reprezentacije. Očekuju nas dva teška ispita", naglasio je Šiškin.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider