Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godinama varao?

Ronaldo osumnjičen za utaju poreza: Novac "prao" u Irskoj?

Najbolji europski nogometaš susreće se s ozbiljnim optužbama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Lionela Messija, Neymara i Samuela Eto'oa, portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo mogao bi postati nova meta španjolskih poreznih organa.

Prema pisanju lista El Confidenciala, zvijezda Real Madrida je godinama koristila porezni sustav u Irskoj kako bi prisvojila više novaca od multinacionalnih kompanija s kojima je sklapala ugovore.

Dokumenti koje je objavio Football Leaks otkrivaju da je marketinška kompanija Multisports & Image Management (MIM) Limited osnovana u Dublinu 2004. godine sklapala ugovore s velikim brendovima s kojima surađuje i portugalski nogometaš.

Kompaniju je osnovao odvjetnik Andy Queen koji nema direktnu vezu s Portugalcem. Međutim, El Confidencial navodi da povjerljivi dokumenti otkrivaju da MIM od 2012. ugovorom ima prava koristiti ime, pisane ili izrečene izjave, potpis, biografske podatke, fotografije i video snimke koje se odnose na Ronalda.

Sve je to učinjeno jer je porez u Irskoj 12.5 posto što je duplo manje nego u Španjolskoj. Prema tvrdnjama španjolskog lista Ronaldo bi za sva primanja španjolskim vlastima morao platiti 43.5 posto poreza.

Ukoliko se ispostavi da je Ronaldo imao udio u kompaniji MIM i ako nije prijavljena njegova suradnja s navedenom kompanijom, mogao bi krivično odgovarati za utaju poreza.

Zbog utaje poreza već su osuđeni Lionel Messi i Javier Mascherano, a okrivljeni su i Neymar, te Samuel Eto'o, a sudski postupci su u tijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider