Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak, ima i jedno ali

Ronaldo o Zlatnoj lopti: Nisam opsjednut individualnim trofejima

Dvojba će i za ovu godinu biti ista, Ronaldo ili Messi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Iza mene je najbolja sezona u karijeri", izjavio je Cristiano Ronaldo u razgovoru za Marcu.

Ronaldo je prošle sezone osvojio europski naslov s portugalskom reprezentacijom te Ligu prvaka s Real Madridom.

Na Europskom prvenstvu u Francuskoj je oborio dva rekorda i izjednačio još jedan, a u prošloj sezoni je zabio ukupno 54 gola.

"Ovo je najbolja godina u mojoj karijeri što se tiče trofeja. Osvojio sam dva velika natjecanja i zaista sam presretan. Ponosan sam na uspjeh reprezentacije i Real Madrida i osjećaj je zaista sjajan", kazao je Ronaldo.

Osim što je osvojio dvije krune, Ronaldo je postao nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova. S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do sada bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Ima veće šanse nego Messi

Prošle sezone je u Primeri zabio 35 golova, rekordnih 16 u Ligi prvaka, te još tri na EP-u u Francuskoj. Većina stručnjaka se slaže kako je ove godine glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

"Nadam li se osvajanju Zlatne lopte? Nikada ne očekujem individualne trofeje. To nisu stvari kojima sam opsjednut", kazao je Ronaldo dodavši:

"Svakako da imam priliku ove godine jer sam osvojio dva velika trofeja."

Ronaldo je do sada u karijeri osvojio tri Zlatne lopte, a prošle godine nagradu za najboljeg nogometaša svijeta dobio je Lionel Messi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider