Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znate li tko mu je idol?

Ronaldo nikad neće biti Raul: Legenda se vraća u Real na velika vrata

Raul Gonzalez Blanco, poznatiji samo kao Raul, istinska legenda Real Madrida i španjolske reprezentacije najavio je da će idućeg mjeseca definitivno okačiti kopačke o klin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Raul će zaključiti veliku karijeru u New York Cosmosu, a potom se vraća u Španjolsku. U Madridu su krenule spekulacije oko Raulova povratka u Real. Neki tvrde da će sjesti uz Florentina Pereza i preuzeti mjesto sportskog direktora, drugi su mišljenja da će se priključiti oporbenoj struji koja želi srušiti Pereza s trona.

Zvijezde Reala 'sprdaju' se s Benitezom: Je li Modrić 'izrauban' i spreman za odlazak?

Ne treba zaboraviti da između Raula i Pereza postoje neki neraščišćeni računi s kraja ere prvih „galacticosa“ i Raulova odlaska iz Reala. Nikad između njih dvojice nije cvjetala ljubav. Za ili protiv Pereza tek će se vidjeti, ali očito je da Raul želi ostati blizu nogometa, možda ne nužno u orbiti Reala.

Usprkos današnjoj posvemašnjoj dominaciji Cristiana Ronalda, većina navijača Reala još uvijek percipira Raula kao najveću živuću legendu kluba. Ronaldo je obišao Raula na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca „kraljevskog kluba“, no Raulove tri Lige prvaka i šest titula prvaka Španjolske zvone znatno jače od svih Portugalčevih golova.

Ako Raul doista krene protiv Pereza i ne uspije ga srušiti, je li moguće da se okrene svojoj prvoj ljubavi – Atleticu? Na prvu zvuči teško ostvarivo, a na drugu opet nije nemoguće, posebice kada čujete što je ispričao Paulo Futre povodom Raulove najave odlaska u mirovinu.

„Upoznao sam se s Raulom još 1998. u jednom madridskom restoranu. Nikad neću zaboraviti što mi je tada rekao: 'Paulo, ti si moj dječački idol. Kad si ti igrao, nisam propustio nijednu utakmicu na Calderonu“, otkrio je veliki Portugalac, dijete Sportinga koja je odvelo Porto na krov Europe, a kasnije je postao legenda Atletica.

„Bio sam počašćen tom rečenicom, ali u isto vrijeme obuzela me velika tuga jer je morao napustiti Calderon. Ništa mu ne zamjeram, nogometaši su profesionalci, moraju ići tamo gdje ih žele. Zato mi nikad nije bio mrzak. Mogu samo zamisliti kako mu je bilo kada je postigao prvi gol u 'El Madrilenu'“, sjetno će Futre dodajući:

„Real ima tri mitska igrača: Di Stefano je Argentinac, Cristiano je Portugalac, a Raul je 'rojiblanco'.“

Madriđanin, rođen u San Cristóbal de los Ángelesu, periferiji Madrida, gdje se još uvijek navija za Atletico. A prva ljubav se nikad ne zaboravlja...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider