Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ozljede uzimaju danak

Zvijezde Reala 'sprdaju' se s Benitezom: Je li Modrić 'izrauban' i spreman za odlazak?

Benitezova opsjednutost taktičkim pitanjima i najsitnijim detaljima izluđuje nogometaše Reala, koji na treninzima izbjegavaju ući u bilo kakvu priču s trenerom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida bježe od „control freaka“ Rafaela Beniteza kao vrag od tamjana, pišu španjolski mediji. Nije tajna Rafa Benitez nije baš najbolje, najblaže rečeno, primljen u svlačionici „kraljevskog kluba“. Cristianu Ronaldu, Karimu Benzimi i još nekim najvećim zvijezdama Reala Beniteza je već preko glave. Svatko ima svoje razloge, ali svima je zajedničko da ga smatraju „turbo dosadnim“. Kako pišu španjolski mediji, igrači Reala su prilijepili treneru pogrdni nadimak „el pesao“. U slobodnom prijevodu „dosadnjaković“ ili „udav“. Šale na njegov račun padaju praktički nakon svakog treninga.

VIDEO Pogledajte gol sezone: Ovako je zabijao 'pravi Ronaldo' u Barceloni

Benitezova opsjednutost taktičkim pitanjima i najsitnijim detaljima izluđuje nogometaše Reala, koji na treninzima izbjegavaju ući u bilo kakvu priču s trenerom jer znaju da će se to protegnuti u vječnost. Benitez je u stanju satima pričati o jednom te istom. Navodno non stop ide za igračima i upozorava što moraju popraviti. Uglavnom se to odnosi na igru u obrani, a defenziva nikada nije bila obljubljena opcija Realovih zvijezda. Realovi igrači stoga u širokom luku obilaze oko svojeg trenera pazeći da im ne uleti u „klinč“. Koga se dohvati, taj je gotov.

Perez nezadovoljan

Benitez je pobjedom protiv Levantea dobio kakav takav mir pred okršaj s PSG-om u Ligi prvaka. Ta će utakmica mnogo toga reći o stvarnom stanju u momčadi. Florentino Perez navodno sve više sumnja u Beniteza. Iako je Real pobijedio Levante, predsjednik Reala nije bio zadovoljan igrom i prije svega zalaganjem igrača. Španjolski izvjestitelji pišu kako je izraz njegova lica sve govorio. Za vrijeme utakmice nije se nijednom nasmiješio. Perezovi sufleri također su imali kamena lica.

Čini se da u svečanoj loži Santiago Bernabeua nitko nije zadovoljan s viđenim u dosadašnjem dijelu sezone. Perez je posebno razočaran bio nakon gradskog derbija na Vicente Calderonu kada se Real u drugom poluvremenu neobjašnjivo povukao i prepustio inicijativu Atleticu, koji je to iskoristio i zamalo došao do sva tri boda.

Je li Modrić već odigrao najbolje utakmice karijere?

Pereza očito brine i zatrovana atmosfera u svlačionici. Najveće zvijezde ne podnose Beniteza, a ni međusobno nisu u najboljim odnosima. Situacija između Ronalda i Garetha Balea i dalje je zategnuta. Još uvijek nije jasno je li se Velšanin ispričao Portugalcu zbog izjava svojeg menadžera. Neki kažu da jeste, drugi da nije. Tko će ga znati. Govor tijela obojice igrača na travnjaku možda daje najbolji odgovor. Ronaldo nije u bajnoj formi, a ni Bale ne briljira. Real pati i zbog brojnih ozljeda bitnih igrača.

Svi kukaju za Lukom Modrićem, glavnim veznim igračem Reala, njegovim "motorom" i dirigentom igre, koji je upitan za prvu utakmicu s PSG-om u Parizu. Sjajni hrvatski veznjak sve je češće ozlijeđen, u zadnjih godinu dana više je u bolnici nego na travnjaku. U Madridu se boje ponavljanja prošle sezone kada je Modrić praktički cijelo proljeće bio izvan pogona, a Real naposljetku nije uspio osvojiti niti jedan značajniji trofej. Modrić više nije u cvijetu mladosti, napunio je tridesetu, prilično je "izrauban", pa se mnogi pitaju hoće li ozljede uzeti danak, odnosno je li već odigrao najbolje utakmice karijere?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider