Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nove kontroverze

VIDEO Ronaldo je ovim potezom podigao veliku prašinu: Pojavila se sramotna snimka

Kad je u pitanju Cristiano Ronaldo, izgleda da ništa ne može proći bez kontroverzi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldo je danas službeno potpisao produženje ugovora s Real Madridom na dodatne tri godine, do 2021. Portugalac se na svečanoj objavi pojavio bez klupskih obilježja, obučen u „crno-bijelu“ kombinaciju, a mnoge je najviše iznenadio s naočalama.

Kako nema problema s vidom, stakla nisu dioptrijska pa je jasno da ih nosi isključivo radi marketinških razloga i tek onda ukrasa. Ronaldo koristi svaku priliku za promociju svojeg glavnog sponzora Nikea.

Tako je ispalo da Ronaldo nema na sebi obilježja glavnog klupskog sponzora Adidasa, ali ima proizvod od njegova najvećeg konkurenta Nikea. Doduše, insignija nije vidljiva, ali ipak se može pretpostaviti da su okviri naočala Nikeovi. Nijemci su se navodno opet jako razljutili, kao i kada je Ronaldo slavio pobjedu u finalu Lige prvaka nehajno prekrivši amblem njemačke tvrtke.

Ronaldo pokrenuo nove kontroverze

Adidas i Nike vode nesmiljeni „rat“ na svim razinama i koriste se svakakvim smicalicama da zapapre jedni drugima. Naravno, uvijek je to dobro isplanirano i u okvirima dozvoljenog, kao u ovom slučaju s Ronaldom.

No, pitanje je što će reći čelnici Adidasa, odnosno hoće li prigovoriti predsjedniku Reala Florentinu Perezu. Naime, Real i Adidas usred su pregovora oko produženja ugovora, a ovakvi potezi najveće zvijezde Reala Nijemce dovode do „ludila“. Navodno su nakon finala Lige prvaka oštro prigovarali Perezu, prijeteći da će se Ronaldovo ponašanje odraziti na pregovore i novi ugovor.

Real očekuje od Adidasa da mu ponudi najveći ugovor u svijetu nogometa, a Nijemci se pitaju isplatili im se to uopće kada najveća zvijezda „kraljevskog kluba“ koristi svaku priliku da priču odvede na konkurentsku stranu.

Nekako u istom trenutku pojavila se nova kontroverzna snimka s posljednje ligaške utakmice Reala s Leganesom. Real je pobijedio 3:0, ali Ronaldo je napustio travnjak vidno srdit. Opet nije uspio postići pogodak i to ga je očito jako razljutilo, posebice jer mu je najveći konkurent u zvjezdanom statusu Gareth Bale oteo naslovnice dvama golovima.

Sudac se isričava Ronaldu: "Jesi li ljutit?"

Otputivši se u tunel sagnute glave prošao je pokraj suigrača i trenera Zidanea, nije ni pogledao prema tribinama gdje su mu neki navijači fićukali, a drugi očekivali kurtoazni pozdrav. Već je poznata stvar da čelnici i možda jedan dio navijača Reala strepe kada se Ronaldo i zakašlje, mnogi će reći da je postao veći od kluba i da ga je u potpunosti podredio svojim interesima, ali znatno je intrigantnije što se čini da Ronaldovo emotivno stanje živo zanima i španjolske suce.

Zanimljiva situacija dogodila se tunelu pred izlazak igrača na drugo poluvrijeme. Pojavila se snimka na kojoj glavni sudac utakmice Mateu Lahoz pita Ronalda: „Jesi li ljutit?“

Kada se zna da mu je u prvom poluvremenu dao žuti karton zbog prigovara, a da mu je Ronaldo u barem dva navrata sočno opsovao, ova kratka rečenica može se na svakojake načine protumačiti, ovisno o kutu gledanja. Nekima izgleda kao da mu se ispričava, da se našalimo pararazirajući Martonce "što ga je ovaj psovao",  drugi da mu se dodvorava i time jasno pokazuje koliko su Real i Ronaldo privilegirani kod sudaca i zašto suci ne vide Ronaldove brojne nepodopštine, primjerice kada udara protivnike bez lopte i ostane bez kazne. Što god bio razlog, nije baš uobičajeno da se sudac raspituje za igračevo emocionalno stanje prije izlaska na travnjak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider