Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi ga zasjenio

Ronaldo divljao ispred šokiranog Zidanea: Svi su mu krivi, a sebe je zaboravio

Pobješnjeli Cristiano Ronaldo napravio je scenu na kraju El Clasica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je Lionel Messi slavio pobjednički gol u finišu El Clasica, a Marcelo snuždeno pratio slavlje Barcinih igrača, Cristiano Ronaldo bjesnio je kod klupe za rezervne igrače; Portugalac je pred očima šokiranog Zinedinea Zidanea urlao, lamatao rukama i nabijao busenje trave. Od bijesa i ogorčenja zasuzile su mu oči, zamalo su i suze potekle.

KOMENTAR IVICE MEDE "Raketa" junak, Ronaldo tragičar: Real može razapeti suca, ali Messi ne prašta

„Dovraga, zašto ga niste rušili!?“, galamio je Ronaldo aludirajući na izvanredan prodor Sergija Roberta, koji je iznio loptu preko polovice terena i najzaslužniji je za akciju koju je Messi zaključio pogotkom.
Na koga je Ronaldo točno mislio, odnosno tko je po njemu trebao rušiti Sergija Roberta?

Prvi je u šansi da ga sruši bio Luka Modrić još u samom začetku akcije, a nakon njega i Marcelo, koji je bio u dosta boljoj situaciji od Modrića da napravi „profesionalni prekršaj“, ali izmakao je nogu i pustio Sergija Roberta da prođe dalje.

Marcelo se posuo pepelom

Bila je to kobna pogreška brazilskog braniča kojem je igra u obrani najslabija točka. Paradoksalno zvuči s obzirom na to da igra na mjestu beka, ali Marcelo je po stilu igre zapravo krilo, gotovo je stalno u napadu i njegova strana stalno "visi". Nakon utakmice Marcelo se posuo pepelom i priznao da je krivac za pogodak, a samim tim i za poraz Reala.

Marcelo se u samo nekoliko minuta pretvorio iz heroja u tragičara. Marcelo je, naime, bio asistent kod Jamesova gola za izjednačenje na 2:2, u trenutku dok je Real imao igrača manje, nakon isključenja Sergija Ramosa zbog brutalnog starta na Messiju.

Ronaldo je u pravu kada se ljuti što Marcelo nije srušio Sergija Roberta, no u pravu su i oni koji kažu da je zapravo on tragičar utakmice. Osim što nije odigrao ništa posebno i što je u nekim situacijama bio sebičan, promašio je najbolju šansu na utakmici. Kod rezultata 1:1 imao je teški „zicer“, Asensio mu je servirao šansu kakva se samo poželjeti može, no Ronaldo je katastrofalno reagirao.

Ronaldu su svi krivi, a sebe ne gleda

Umjesto da pospremi loptu u nebranjeni dio mreže, pucao je visoko preko vrata. K tome je još ničim izazvan utrčao u zaleđe, ali pomoćni sudac nije reagirao, tako da bi gol bio priznat. Ronaldo je iz slične akcije postigao gol na nedavnoj utakmici s Bayernom. Bilo je zaleđe, ali suci su priznali pogodak.

Kad se sve zbroji i oduzme, Ronaldo bi se trebao najviše ljutiti na sebe samog. Messi je ga je u potpunosti zasjenio. Možda je to i najveći razlog zbog čega je poludio na kraju utakmice...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider