Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik se znoji

Real u velikim problemima: Bale i Modrić zaprepastili Pereza. Evo što traže!

Real jest najbogatiji klub na svijetu, ali čak ni on nije toliko bogat...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez silom prilika promijenio je dugogodišnju strategiju. Od ovog ljeta ona glasi: manje novca za nove kupovine, a više za povećanje plaća najvećim zvijezdama. Na jednoj strani se mora šparati kako bi se na drugoj moglo krpati. Čini se da je Perez primoran na takav zaokret u politici vođenja kluba.

'Povijesni' dogovor Zidanea i Ronalda: Ovo će mnoge pa i Barcu 'šokirati'!

Iako je Zinedine Zidane očekivao da će mu Perez dovesti barem jedno ili dva veća pojačanja, Perez je zaključio kako Real već sada ima dovoljno moćnu momčad te da mu nisu potrebne nove kupovine, ako ne računamo povratak Alvara Morate iz Juventusa.

Bale maše ponudom Manchester Uniteda

Proteklih tjedana posvetio se pregovorima s najvećim zvijezdama „kraljevskog kluba“ oko produženja ugovora. Španjolski mediji spekuliraju da je blizu dogovora s Cristianom Ronaldom, kojem aktualni ugovor istječe 2019., a trebao bi ga produžiti do 2021. Ronaldo navodno traži povećanje plaće sa 17 na 22 milijuna eura neto godišnje, a Perez mu nudi 20 milijuna.

Razlika nije prevelika pa će se vjerojatno naći na pola puta. Perez ima puno većih problema s Garethom Baleom, drugom najvećom zvijezdom kluba. Velšanin traži golemo povećanje plaće i maše ponudom Manchester Uniteda. Disproporcija između Perezove ponude i Baleova potraživanja teško je pomirljiva, što bi u konačnici možda moglo rezultirati Baleovim odlaskom iz Reala.

Modrić traži povećanje plaće na 10 milijuna eura godišnje

Perez nudi Baleu 10 milijuna eura, što je plaća na razini kapetana Sergija Ramosa, a Bale traži minimalno 17 milijuna eura. Velšanin ima jake karte u rukama, jer navodno mu Manchester United nudi plaću od 20 milijuna eura. Bale trenutačno ima šest milijuna eura neto.

Perez radi i na produženju ugovora s još dvojicom važnih igrača, Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom. Hrvatski reprezentativac izrastao je u jednog od stožernih igrača Reala i mnogi ga smatraju ponajboljim veznjakom na svijetu. Modrića bi rado u svojim redovima vidjeli gotovo svi najveći engleski klubovi.

Podrazumijeva se da su spremni jako duboko zavući u džep i osigurati mu golemu plaću. Na temelju tih parametara Modrić očekuje veliko povećanje plaće u Realu. Španjolski mediji spekuliraju kako trenutačno ima oko šest milijuna eura, a navodno traži okruglih deset milijuna, čime bi postao daleko najplaćeniji hrvatski nogometaš. Perez je navodno jako iznenađen.

Neutaživ apetit Realovih zvijezda

Slična je situacija s Kroosom kojeg bi, prema pisanju engleskih medija, u svojoj momčadi rado vidio Pep Guardiola i nudi mu brda i doline.
Logično je zaključiti da su navedeni zahtjevi primorali Pereza da povuče ručnu u transfernom roku i skoncentrira se na rješavanje spomenute problematike.

Real jest najbogatiji klub na svijetu, ali čak ni on nije toliko bogat da u isto vrijeme kupuje nove zvijezde i tako drastično povećava plaće aktualnih zvijezda. Treba imati u vidu da su izdvajanja Reala u bruto iznosu dvostruko veća od neto plaće. Dakle, ako igrač prima deset milijuna, Real zapravo stoji 20 milijuna.

Kako god, apetit Realovih zvijezda postao je neutaživ i pitanje je kako će Perez s njima izaći na kraj. Jedno povećanje plaće povlači drugo, domino efekt je neizbježan, pa je pitane gdje su granice i može li Real to izdržati na duže staze, posebice ako se zna da je još uvijek u velikim dugovima, a očekuje ga i plaćanje „penala“ zbog nepravilnosti kod prodavanja terena Gradu Madridu, kako je utvrdila Europska komisija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider