Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era Reala

'Povijesni' dogovor Zidanea i Ronalda: Ovo će mnoge pa i Barcu 'šokirati'!

Trener Reala Zinedine Zidane održao je tajni sastanak s Cristianom Ronaldom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski mediji pišu kako su Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane održali tajni sastanak na kojem su dogovorili neke bitne stvari koje bi u mnogome mogle odrediti sezonu Real Madrida, ali i produžiti karijeru portugalskog superstara.

VIDEO Messi dovodi nasljednika: Barca daje 100 milijuna eura i prodaje Neymara

Nakon dvomjesečne stanke, Ronaldo bi se trebao vratiti na travnjak na predstojećoj ligaškoj utakmici sa Osasunom na Santiago Bernabeuu. Kao što je poznato, Ronaldo se ozlijedio u finalnoj utakmici Europskog prvenstva 10. srpnja na pariškom Stade de Franceu.

Ronaldo se vraća protiv Osasune

Oporavljao se od ozljede i odmarao gotovo cijelo ljeto, propustio je veći dio Realovih ljetnih priprema, no sada je došao trenutak za povratak na travnjak. Ronaldo se prema izvještajima iz Madrida osjeća odlično, no jasno je da još uvijek nije sasvim fit, odnosno da će mu trebati vremena da se vrati u punu natjecateljsku i fizičku spremu. Stoga je logično da će ga Zidane postupno vraćati u formu.

Očekuje se da će protiv Osasune odigrati šezdesetak minuta, a protiv Sportinga iz Lisabona u Ligi prvaka, također na Bernabeuu, desetak minuta više. Ta će utakmica biti posebno emotivna za Ronalda, jer je Sporting klub u kojem je nogometno odgojen i stekao početnu afirmaciju, te se s njegovog praga otisnuo u inozemstvo, odnosno u Manchester United.

Dogovor Zidanea i Ronalda

Najvažniji dio sastanka Ronalda i Zidanea jest njihov navodni dogovor o „doziranju“ tijekom sezone. Zidane je predložio Ronaldu da odustane od prakse da mora igrati baš svaku utakmicu te da prorijedi svoje nastupe kako bi oran i spreman dočekao finiš sezone, kada je najvažnije i kada se odlučuje o trofejima.

U tom dijelu sezone Ronaldo je često znao zakazati. U samoj završnici iskakali bi neki drugi igrači, prije svih Sergio Ramos i Gareth Bale, koji su individualnim potezima rješavali utakmice u polufinalima i finalima Lige prvaka, što je Baleu bio temeljni argument kod traženje velike povišice u pregovorima o novom ugovoru, dok bi Ronaldo ostajao u sjeni. Međutim, Real je prečesto "kiksao" u završnici Primere, što su Barcelona i Atletico vješto koristili, a Zidane želi popraviti upravo taj detalj, jer Primera je ove sezone glavni cilj Reala.

Portugalac više nije u cvijetu nogometaške mladosti, u 32. godini je života i sve teže podnosi ubitačni ritam nastupa koji je forsirao tijekom cijele karijere. Frapantan je podatak da je odigrao čak 86 posto mogućih minuta u posljednjih pet sezona. Portugalac je u tom razdoblju inzistirao da igra baš svaku utakmicu, bez obzira koliko bila važna, a sve ne bi li postigao što više golova i na taj način ostao utrci za individualnim nagradama i rekordima.

Ronaldova utrka s Messijem skupo je stajala Real

Kritičari će reći da je više razmišljao o osobnoj statistici i utrci s najvećim rivalom Lionelom Messijem nego o interesu momčadi. Zbog toga su patili Realovi rezultati, samo jedan naslov prvaka Španjolske u posljednjih sedam godina najlošiji je rezultat Real od 50-ih godina prošlo stoljeća. U istom razdoblju osvojene su dvije Lige prvaka, ali ukupni učinak daleko je ispod očekivanja navijača i uloženih sredstava.

Čini se da je Ronaldo konačno sazrio i shvatio što je primaran cilj u nogometu (klupski trofeji), no prije će biti da mu „biologija“ jednostavno ne dopušta da razmišlja kao prije. Ako želi da spreman i bez ozljeda dočeka finiš sezone, te ako želi produžiti karijeru što je više moguće, a rekao je da planira još dugo igrati, logično je da dozira svoje nastupe.

Nitko nije „nepoderiv“, pa ni Cristiano Ronaldo. Međutim, isto tako gotovo da nitko nema takvu razinu taštine i egoističnosti. Pitanje je hoće li Ronaldo izdržati da ne igra ako s druge strane Messi i ostale Barcine zvijezde budu zabijale golove kao na tekućoj traci? Hoće li i tada razum biti jači od taštine?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider