Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tektonski poremećaji

Real na raskrižju: Bale se pozvao na Neymara i šokirao Pereza!

Bale želi istu plaću kao što je Neymar ima u Barceloni ili odlazi iz Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon rekordnog transfera Paula Pogbe u Manchester United, Gareth Bale izgubio je titulu najskupljeg igrača na svijetu.
„Uopće me nije briga, fokusiran sam na igre u Realu i reprezentaciji“, kaže Bale koji se trenutačno priprema s velškom reprezentacijom za kvalifikacijsku utakmicu s Moldavijom.

VIDEO Ovo je brutalno pa i suludo: Engleze će smrznuti, a ostatak Europe rasplakati

„Što god se dogodilo u prijelaznom roku, morate imati sjajnu sezonu da biste osvojili Ligi prvaka“, dodao je Bale, valjda s aluzijom da Pogba ove sezone o tome neće morati brinuti, jer Manchester United ne sudjeluje u Ligi prvaka.

Bale je vjerojatno iskren kada kaže da ne mari što više nije transferni rekorder, no itekako ga je briga koliku plaću imaju njegovi suigrači i najbolji igrači u suparničkim klubovima. Real Madrid i Bale, odnosno predsjednik Reala Florentino Perez i Baleov agent Johnatan Barnett trenutačno pregovaraju oko produženja ugovora koji mu istječe 2019.

Prva runda razgovara navodno je neslavno propala. Španjolski mediji pišu kako je Barnett zatražio godišnju plaću za svojeg klijenta u iznosu od 17 milijuna eura neto godišnje, a Perez je reagirao kao da ga je netko zalio kantom ledene vode. Treba znati da 17 milijuna neto znači dvostruko više u bruto iznosu.

Predsjednik Reala planirao je Baleu ponuditi nešto veću plaću od 10 milijuna eura, koliko trenutačno ima kapetan Reala Sergio Ramos. Bale je to hladno odbio. Njegova je zamisao da treba imati identičnu ili sličnu plaću kao Neymar u Barceloni, a ona se navodno kreće oko 17 milijuna eura. Neymar je druga zvijezda Barcelone iza Lionela Messija, a Bale Reala iza Cristiana Ronalda, pa je logično, po njemu, da ima sličnu plaću kao Neymar.

Osim toga, Velšanin ne pristaje na gotovo dvostruku manju plaću od Ronalda, koji bi trebao po novom ugovoru imati 22 milijuna eura godišnje. Bale smatra kako je u odlučujućoj fazi prošle sezone pokazao koliko vrijedi te da je igrama zaslužio bolji tretman u Realu.

Velšanin ima jake karte u rukama, jer Manchester United, Manchester City, PSG ili Chelsea dočekali bi ga širom otvorenih ruku. Na „Otoku“ bi zacijelo mogao dobiti onoliko koliko traži, a lako je moguće i nešto više. Prema engleskim medijima, Jose Mourinho čeka kao zapeta puška i navodno je spreman poslati Baleu "nemoralnu ponudu".

Perez je svjestan te činjenice i stoga će ubrzo morati odlučiti hoće li pristati na Baleove zahtjeve ili će se odlučiti na prodaju. Ako pristane, otvara se Pandorina kutija i uskoro će mu zakucati na vrata i ostali igrači Reala s zahtjevima za povišicom. Ako se odluči za prodaju, izgubit će sjajnog igrača i marketinšku „zlatnu koku“ te će značajno pojačati izravnu konkurenciju. Odluka koja bi mogla u bitnome utjecati na budućnost Reala, ali i europskog nogometa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider