Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što još može ponuditi?

Ronaldinho ne želi stati: Sam se ponudio i otkrio gdje sad želi

Nekada je bio jedan od najboljih na svijetu, danas je Ronaldinho ptica selica…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldinho danas ima 35 godina, ali njegova strast za profesionalnim nogometom ne jenjava. Problem je samo što teško može pratiti zahtjeve istog tog nogometa. Kada sa strane stavimo svima nam zajedničku emotivnu povezanost s jednim od najboljih nogometaša 21. stoljeća, jasno vidimo kako bi bilo najbolje da stane dok…

VIDEO Messi i Ronaldinho: Povijesni trenutak kojem su 'kumovali' Hrvati

Teški dani za Ronaldinha: Otkaz, prometna nesreća, a sad i ovo

Jedni će reći da nakon Barcelone to više nije bilo to, ali to je bilo prije sedam godina. Istina, tada je bio na vrhuncu, a nakon toga je bio dobar i u Milanu iako ne na onoj razini iz Barce. Prije četiri godine vratio se u Brazil, imao je tada 31 godinu i tražio je povratak u staru formu, ali ona se nikad nije vratila.

Njegov način života nije bio takav da kao nogometaš može dugo trajati. Talentom spada među pet-šest najboljih koje smo gledali, ali život nogometaša izvan terena mora pratiti onaj sportski. Kod Ronaldinha to nije bio slučaj pa nije uspio ni u Flamengu, Atletico Mineiru, meksičkom Querétaru i na kraju Fluminenseu u kojem je odigrao samo devet utakmica.

Navijači svih ovih klubova u kojima je igrao posljednjih godina bili su oduševljeni jer je dres njihovog kluba nosio Ronaldinho, no rastanak je ostavio gorak okus u ustima i za mnoge pad u očima koje su gutale njegove čudesne poteze godinama prije toga.

No, 'zubati' genij' ne želi prestati. Njegov zarazni osmijeh i dalje se pojavi kad god je na terenu. Sigurno i dalje ima dosta onih koji bi htjeli, baš poput navijača koje smo spomenuli, vidjeti Brazilca u svom klubu. On se čak i ponudio nekima.

Prilikom humanitarne utakmice u Manchesteru, 35-godišnjak je sam počeo govoriti o ligi u kojoj bi htio zaigrati. Radi se o američkom MLS-u.

''To je sjajna liga koja raste, a Amerika je zemlja koju volim. Svaki nogometaš na svijetu bi htio tamo igrati. Kada čujete što Kaka priča o tome, probudi vam se želja da se i vi okušate u MLS-u.''

Na potezu su američki vlasnici. Ronaldinho bi donio sjajnu reklamu i glamur koji bi neko vrijeme opravdao njegov transfer. Za nešto više je odavno prekasno…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider