Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prije točno 10 godina

VIDEO Messi i Ronaldinho: Povijesni trenutak kojem su 'kumovali' Hrvati

Prije točno deset godina Lionel Messi je debitirao u Ligi prvaka i postigao svoj prvijenac...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dana 2. studenog 2005. Barcelona je igrala protiv Panathinaikosa na Camp Nouu i pobijedila 5:0, a Messi je u debiju u Ligi prvaka postigao pogodak za 3:0 u 34. minuti.

Nevjerica u Barci: 'El Clasico' sve izgledniji bez Lionela Messija!

Halilović oduševio Španjolsku: Povratak u Barcu i Hrvatsku na velika vrata

Messi je oteo loptu braničima PAO-a i sjurio se prema vratima te u svojem stilu zabio gol. Čast da na travnjaku svjedoče povijesnom trenutku imala su i tri bivša hrvatska reprezentativca - Mario Galinović na vratima i branič Igor Bišćan, koji nisu uspjeli zaustaviti Messija u svojem karakterističnom prodoru, te Anthony Šerić koji nije izravno sudjelovao u akciji ali je bio na travnjaku. Nakon gola, prvi u zagrljaj Messiju je dotrčao Ronaldinho. Veliki Brazilac bio je mentor Messiju u Barceloni, predvidio je da će napraviti veliku karijeru i postati najbolji igrač na svijetu.

Barcelona je igrala u sastavu: Vlades, Puyol, Xavi, Eto'o, Ronaldinho, Van Bronckhorst, Edmilson, Vam Bommel, Oleguer, Iniesta i Messi.

Argentinac je tada imao 18 godina, a deset godina kasnije u stotinu nastupa u najelitnije klupskom natjecanju na kontu ima 77 golova i drugi je strijelac na vječnoj ljestvici Lige prvaka iza Cristiana Ronalda, koji je postigao pet golova više u 118 utakmica.

Barcelona je te sezone na krilima Ronaldinha otišla do kraja pobijedivši u pariškom finalu Arsenal 2:1. Barca je osvojila svoju drugu titulu prvaka Europe nagovijestivši da dolazi njezino vrijeme, najzlatnije doba u povijesti velikog katalonskog kluba.

Iz ruku Ronaldinha, za kojeg će mnogi reći da je najzaslužniji što se Barcelona iz gubitničkog pretvorila u pobjednički klub, „štafetnu palicu“ je preuzeo Messi i odveo je do još tri titule Lige prvaka. Od 2005. Barcelona je u 11 sezona osvojila četiri Lige prvaka i sedam naslova španjolskog prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider