Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promašaj večeri i godine

VIDEO Dokaz da je sve moguće: Pogledajte što je zapucao napadač od 35 mil. eura

Romel Lukaku promašio je velik šansu protiv BIH i zbog toga je propisno izviždan od strane belgijskih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgija je razbila Bosnu i Hercegovinu 4:0 u sinoćnjoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Belgija je povela autogolom Emira Spahića. Kapetan BIH napravio je najveću pogreške utakmice, no najveći promašaj djelo je Romelua Lukakua, napadača kojeg je Everton kupio od Chelseaja za 35 milijuna eura.

Igralo se drugo poluvrijeme, Belgija je vodila 3:0, a BiH je izvela korner. Belgija je povukla brzu kontru, Yannick Carrasco i Lukaku izašli su sami pred vrata gostiju. Carrasco je odigrao gotovo savršeni prizemni pas za Lukakua na drugu stativu i kada se činilo da će ovaj loptu mirno proslijediti u mrežu, dogodio se epski promašaj koji dokazuje da je u nogometu sve moguće zapucati.

Lukaku je potpuno neometan s vrha peterca nabio loptu preko vrata.
I dok se Lukaku u nevjerici držao za glavu, belgijski navijači propisno su ga izviždali. Lukaku se kasnije ipak iskupio postavivši konačnih 4:0 za Belgiju.

„Kemija između navijača i igrača jedan je od ključnih faktora uspjeha“, kazao je nakon utakmice izbornik Belgije Roberto Martinez.

„Boli me kada čujem da publika zviždi igraču. Romelu je još mlad, ali ja ga dobro poznajem i znao sam da ga to neće slomiti te da će zabiti ako mu se ukaže još jedna šansa. Tako je i bilo. Nadam se da su navijači shvatili da Romelu treba njihovu podršku“, zaključio je španjolski stručnjak koji je prije preuzimanja belgijske reprezentacije trenirao Lukakua u Evertonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider