Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači u šoku

Uzbuna u Arsenalu: Zbogom atraktivnom nogometu ako dođe on

Mediji ponovno daju otkaz Arseneu Wengeru i nagađaju njegovog nasljednika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naslovnica talijanskog Corriere dello Sporta ovog utorka donosi pomalo šokantnu vijest za sve navijače engleskog velikana Arsenala. Već se mjesecima, pa i posljednjih nekoliko sezona, govori o smjeni najdugovječnijeg menadžera današnjice Arsenea Wengera. Talijanski izvor objavio je vijest da zna ime koje će londonski klub pokušati angažirati kao Wengerovog nasljednika.

Riječ je o Robertu Manciniju, aktualnom treneru milanskog Intera, koji trenutno zaostaje za vodećim Juventusom u Seriji A 15 bodova.

Tekst se više odnosi na Mancinija i njegovu iduću destinaciju, jer mnogi vjeruju da će po završetku sezone dobiti otkaz u Interu zbog slabih rezultata. Talijanski stručnjak je nedavno za medije izjavio kako mu nedostaje rad u engleskoj Premierligi, kao i atmosfera s tribina engleskih stadiona.

Podsjetimo, Mancini je osvojio naslov prvaka Premierlige s Manchester Cityjem 2012. godine, dok je kao igrač na zalasku karijere kratko vrijeme igrao za Leicester City.

Od ove vijesti vjerojatno će se podići kosa na glavi svakog pravog navijača Arsenala. 'Topnici' već godinama igraju atraktivan nogomet i po mnogima upravo oni igraju najatraktivniji nogomet na 'Otoku'. Međutim, nemaju pobjednički mentalitet za osvajanje naslova prvaka.

Mancinijeve momčadi, sve koje je dosada vodio (Fiorentina, Lazio, Inter, City, Galatasaray), nikada nije krasio neki posebno lijepi ili atraktivan stil nogometa, pa se postavlja logično pitanje je li on čovjek koji je potreban Arsenalu da bi konačno, nakon 12 godina posta, osvojio titulu engleskog prvaka?

Recimo i da Wenger ima ugovor s Arsenalom do kraja iduće sezone. 'Šuška se' da će francuski menadžer odraditi još tu jednu sezonu, a onda otići u zasluženu mirovinu. Nakon svega što je donio Arsenalu od 1996. godine to bi nekako bilo i najpoštenije...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider