Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Rijeka u jako teškoj situaciji: Puno problema, a tek ih sada čeka pakao!

Rijeka je pretrpjela razočaravajući poraz na startu Europske lige, a sada je očekuje pakleni ritam...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je izgubila od AEK-a (1:2), ponovno je pala na istim pogreškama. Matjaž Kek rekao je prije utakmice da Europa ne prašta nonšalanciju i taktičku nedisciplinu, a Rijeka je primila prvi gol upravo na taj način.

Dekoncentriranost u obrani, loše pokrivanje igrača i prostora skupo su stajali Rijeku, koja je dobro otvorila utakmica, žustro i napadački, ali realizacija je opet zaštekala, slično kao i protiv Olympiakosa. Da je Rijeka povela, da je Heber zabio onu šansu, tko zna kako bi se utakmica razvijala, ali nesumnjivo bi Rijeci bilo osjetno lakše.

Realizacija šteka, obrana griješi

Nije isto povesti ili primiti gol, to su stvari  koje odlučuju u europskim utakmicama. Realno gledajući, teško će Rijeka do kraja natjecanja nadoknaditi ovaj poraz. AEK je sada u velikoj prednosti. U sljedećem kolu Grci dočekuju Austriju, a Rijeka ide na noge Milanu pa Austriji.

Dakle, Milan i AEK u sljedećem kolu mogu otići na šest bodova razlike i zacementirati pozicije koje vode u iduću fazu natjecanja.

No, ne treba se predavati i gubiti nadu, još uvijek je sve moguće, posebice ako Rijeka uspije popraviti realizaciju, a s kojom Rijeka ima velikih problema od početka sezone.

Međutim, ako se igra u obrani i može dotjerati u nekom kraćem roku, realizacija se ne popravlja tako lako, golove daje igra, ali i igrači s golgeterskim sposobnostima i njuhom za gol. Iskreno rečeno, u Rijeci ih trenutačno ne vidimo previše. Rijeka nema rasnog strijelca, to je sve očitija činjenica i veliki Kekov problem.

Pakleni raspored

Rijeci ne ide u prilog ni to što je očekuje sedam gostovanja zaredom; četiri u prvenstvu, jedno u hrvatskom Kupu i dva u Europskoj ligi. Iduću domaću utakmicu igrat će 21/22. listopada protiv Osijeka.

Rijeka, dakle, ima ubitačan, pakleni raspored, a već u sljedećem kolu očekuje je teško gostovanje na Poljudu protiv Hajduka. Rijeku u idućih 17 dana očekuje čak pet gostovanja, a nakon reprezentativne stanke još dva, Pula i Beč.

Možemo slobodno reći da je to razdoblje u kojem će se Rijeci lomiti sezona, odnosno hoće li biti uspješna ili neuspješna.

Ima li Rijeka dovoljno širok i kvalitetan kadar da to uspješno prebrodi? To je teško pitanje, ali činjenica je da je u njega zakoračilo s porazom koji će vjerojatno ostaviti određene posljedice na Kekovu momčad, prije svega na psihološkom planu, a možda i na fizičkom.

U Splitu ćemo vidjeti može li se Rijeka oporaviti u kratkom roku. Derbi će dati odgovor koliko je nova Rijeka zapravo kvalitetna i psihološki čvrsta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider