Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napad na 600 mil. eura

Reus prema Madridu: Evo kako će Real srušiti novi rekord i otarasiti se Barce!

Florentino Perez može odahnuti. Barcelona nije uspjela dovesti Marca Reusa u posljednjim trenucima prijelaznog roka pa je sada Real Madridu otvoren put ka realizaciji tog transfera.

Perez već duže vrijeme „pikira“ sigurno najboljeg igrača Borussije Dortmund, a vjerojatno i najboljeg njemačkog igrača u ovom trenutku, bez kojeg je, uzgred rečeno, Njemačka svejedno uspjela doći do naslova svjetskog prvaka, što dovoljno govori o moći „elfa“.
Predsjednik Real znao je da su čelnici Barcelone i Borussije pregovarali o mogućem transferu u posljednjim satima prijelaznog roka. Perez se pobojao da će mu Reus umaći, no Borussia je na kraju ipak odbila Barcelonu, jednako kao i Real, Manchester United i Atletico Madrid.

Realov 'skok' preko 600 milijuna eura

Perez je prema pisanju španjolskih medija bliskih Realu jednostavno „zaljubljen“ u Reusa, iznimno ga cijeni i poštuje kao igrača, smatra ga za jednog od najboljih na svijetu, vjeruje kako će se idealno uklopiti u ofenzivni stil Reala, a uz to mu je, ne manje važno, dapače, vrlo zanimljiv u marketinškom smislu.
Reus je Nijemac, a svi znamo što mnogoljudna Njemačka predstavlja u ekonomskom smislu.

Na njezinom tržištu Reusovi dresovi s Realovim grbom prodavat će se kao alva, a Reus će zajedno s Tonijem Kroosom za sobom, kalkulira promoćurni Perez, povući velike njemačke tvrtke. Sponzora, naime, na Santiago Bernabeuu nikada dosta. Realov proračun već je probio magičnu granicu od 500 milijuna eura, jedino ga Barcelona prati u stopu, no Perez već cilja na novi rekord i skok preko 600 milijuna, i to debelo iznad. Njemačko tržište će mu na ovaj ili onaj način pripomoći u tom cilju.

Uefa kaznila Barcelonu

Što je najbolje od svega, Real bi mogao dobiti Reusa prilično jeftino. „Kraljevi“ računaju da bi ga mogli dobiti za „pišljivih“ 25-30 milijuna eura, otprilike koliko ih je stajao i Kroos. Ako James Rodriguez ili Di Maria vrijede osamdesetak milijuna, onda je tridesetak milijuna za Reusa prava sitnica, s time što je Perez spreman još malo podići letvicu ako se netko umiješao u posao.

To sigurno neće biti Barcelona koja je kažnjena od strane Uefe zbog kršenja pravila oko dovođenja mladih igrača i sve do 2016. neće smjeti kupovati nova pojačanja. Real se, dakle, na taj način, riješio puhanja za vrat od strane najvećeg takmaca.

Reus ne želi produljiti ugovor s Borussijom Dortmund

Zna se da Barcelona i Real gotovo kod svakog značajnijeg transfera jedno drugom žele pomutiti račune, ako nikako drugačije onda na taj način da javno iskazanim interesom podignu cijenu ciljanom pojačanju. Uz to, Borussia će sljedećeg ljeta biti primorana prodati Reusa ako se ne želi dovesti u sličnu situaciju kao s Robertom Lewandowskim koji je otišao u Bayern bez odštete. Reus nikako ne pristaje na produljenje ugovora koji mu istječe 2017. što sugerira da želi napustiti Dortmund. Kad se sve zbroji, jasno je zašto Perez može otvoriti šampanjac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider