Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Namještanje kvalifikacija

VIDEO Skandal: Reprezentativci Salvadora otkrili kako im je ponuđen mito

Reprezentativci El Salvadora tvrde da su odbili mito za namještanje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači su na konferenciji za medije pustili snimku razgovora u kojoj im se nude različiti financijski poticaji uoči utakmice s Kanadom. Ovisno o rezultatu, zarada može narasti i na tri tisuće dolara po igraču.

U skupini od četiri reprezentacije, El Salvador nema mogućnosti za plasman, dok su Kanada i Honduras i dalje u borbi za drugo mjesto koje vodi u sljedeću fazu kvalifikacija. Kanada je treća, ali može prestići drugi Honduras u slučaju visoke pobjede protiv El Salvadora i visokog poraza Hondurasa od Meksika, koji je uvjerljivo prvi u skupini i osigurao je prolaz. Kanađani trebaju nadoknaditi tri boda i gol razliku koja je na strani Hondurasa.

Ponudu je navodno dao salvadorski poslovni čovjek koji poznaje neke igrače, a htio bi pomoći Hondurasu. Novac bi dobili u slučaju rezultata koji odgovara Hondurasu, a pobjeda bi se više honorirala nego minimalni poraz ili remi. Igrači su predvođeni kapetanom Nelsonom Boniilom izašli u javnost, rekavši kako su protiv ovakvih radnji.

Dvije susjedne srednjoameričke države su kroz povijest tradicionalno bile u zategnutim odnosima, čemu je često kumovao i nogomet. Jedna je utakmica 1969. godine, koja je odlučivala o plasmanu na Svjetsko prvenstvo, čak pokrenula oružane sukobe između dvije države. Takozvani „nogometni rat“ je koštao života nekoliko stotina ljudi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider