Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iker Casillas na golu

VIDEO: Španjolska sambu nije zasjenila ni golčina Luisa Suareza!

Španjolska nogometna reprezentacija odigrala je odličnu utakmicu i slavila u 1. kolu skupine B Kupa konfederacija s 2-1 protiv Urugvaja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Areni Pernambuco u Recifeu aktualni su europski i svjetski prvaci imali potpunu kontrolu nad utakmicom protiv Urugvaja, iako rezultat u konačnici sugerira drugačije. Međutim, Španjolska je u prvome poluvremenu dva puta matirala urugvajskog vratara Fernanda Musleru, dok je pogodak za Urugvaj postigao Luis Suarez u 88. minuti susreta iz slobodnog udarca.

>> Sjajni Pirlo obilježio veliki jubilej, Balotelli donio pobjedu Italiji!

Španjolski izbornik Vicente del Bosque odlučio se za prvu utakmicu na vrata poslati Ikera Casillasa, iako ovaj nije branio u Realu još od siječnja. Isto tako, Del Bosque je u napad stavio Valencijinog Roberta Soldada, a ovaj mu se u drugom dijelu poluvremena odužio na najbolji mogući način.

Španjolska je povela u 20. minuti preko Pedra, čiji je udarac, doduše, u vlastitu mrežu skrenuo kapetan Urugvaja Lugano. Tek što je prošlo 30 minuta igre, Cesc Fabregas proigrao je u kaznenom prostoru Soldada, a ovaj sjajnim udarcem matirao nemoćnog Musleru. Na poluvrijeme se moglo otići i s 3-0, no Muslera je sjajnog obranio Piqueov udarac glavom.

U nastavku su susreta španjolski nogometaši pustili malo "papučicu gasa", no svejedno su imali nekoliko izglednih prilika. Iniesta, Soldado i Pedro su redom promašivali, a to je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca kaznio Suarez.

Španjolska je pobjedom zasjela na vrh skupine B, a drugi susret iste igra se danas između Nigerije i Tahitija.

Kup konfederacija, 1. kolo, skupina B:

Španjolska - Urugvaj 2-1 (Pedro 20, Soldado 32 / Suarez 88)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider