Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil pobijedio Portugal

VIDEO: Sjajni Neymar zasjenio nedolazak Ronalda

Reprezentacija Brazila pobijedila je Portugal 3-1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na Gillette stadionu u Foxborou pred više od 62.000 gledatelja. U naslovnoj ulozi bio je brazilski as Neymar…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar je zabio jedan gol za svoju momčad, te sudjelovao u akcijama kod preostala dva. Gledatelji su ostali uskraćeni za nastup najveće portugalske zvijezde i drugog najboljeg strijelca u povijesti te reprezentacije Cristiana Ronalda, koji nije igrao zbog bolnog koljena (tendinitisa), ali su zato vidjeli na djelu Neymara u najboljem izdanju.

Brazil je u četiri dana upisao i drugu pobjedu, nakon one nad Australijom 6-0, iako nije dobro počeo utakmicu. Portugalci su poveli u 18.minuti kada je Raul Meireles iz blizine matirao Julija Cesara. U 24. minuti, Neymar je izvao korner s desne strane. Odlično je skočio Thiago Silva i glavom poravnao rezultat.

U 34. minuti, Neymar je slalomom prošao kroz portugalsku obranu i zabio za vodstvo Brazila 2-1. Pokrenuo je i akciju za konačnih 3-1 u 49. minuti. Gurnuo je lijepo u prostor na lijevoj strani Maxwellu, koji je niskom loptom poslužio Joa, a ovome iz blizine nije bilo teško gurnuti loptu u mrežu.

Tijekom utakmice bio je "na meti" portugalskih nogometaša koji su ga uspojevali zadržati samo žestokim prekršajima.

''Sada me boli, ali to će do sutra proći. Inače ne odgovaram na provokacije, a takvi me startovi samo dodatno motiviraju. Mene i moje suigrače također. Sretan sam svojim i nastupom svoje momčadi. Odigrali smo jako dobru utakmicu'', rekao je Neymar.

''Neymar igra dobro već tri ili četiri godine. Možda tek svaku 15. i 20. utakmicu ne pokaže sve ono što zna ili može, ali obično igra kao što je igrao u ovoj utakmici'', pohvalio je svog napadača izbornik Brazila Luiz Felipe Scolari, koji nije previše žalio zbog Ronaldogov izostanka.

''Nije mi puno nedostajao. On bi nam sigurno više zakomplicirao život.''

Prijateljska utakmica:

Brazil – Portugal 3-1 (Thiago Silva 24, Neymar 34, Jo 49 / Meireles 18)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider