Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva utakmica

VIDEO: Sedam komada u golijadi Italije i nesretnih Japanaca!

Poznata su oba polufinalista iz skupine A na Kupu konfederacija u Brazilu. Uz domaćine, plasman među četiri osigurala je i Italija koja je sinoć sa 4-3 u Recifeu savladala Japan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su "azzurri" zaostajali 0-2, uspjeli su preokrenuti susret i povesti 3-2, da bi potom Shinji Okazaki glavom nakon ubacivanja Yasuhita Enda poravnao na 3-3. No, Sebastian Giovinco donio je momčadi Cesarea Prandellija pobjedu u 86. minuti iskoristivši slabu obranu Japana.

Preostali strijelci za Talijane bili su Daniele De Rossi, koji je zabio glavom nakon ubacivanja Andree Pirla iz kornera, japanski branič Atsuto Uchida koji je zatresao vlastitu mrežu, te Mario Balotelli iz kontroverznog jedanaesterca dosuđenog nakon igranja rukom Makota Hasebea u kaznenom prostoru.

Za Japan su prva dva gola zabili Keisuke Honda iz jedanaesterca koji je skrivio Gianluigi Buffon nakon faula na Okazakiju, te Shinji Kagawa. 

Treba reći kako su nesretni Japanci osim autogola propustili čitav niz prilika na susretu uključujući i dvije pogođene vratnice te kako su bili bolja momčad na travnjaku, ali je svejedno njihov bodovni konto ostao na nuli.

''Protiv Meksika smo zaslužili pobjedu, ali ne i večeras. U prvih 25 minuta nismo razumjeli što trebamo raditi. Na trenutke uopće nismo igrali i bili smo u nevolji'', komentirao je talijanski izbornik Prandelli, koji smatra da su teški vremenski uvjeti djelomično krivi za slabiju predstavu njegove momčadi.

''Zaista je teško igrati u ovakvoj klimi. Ovdje je 80% vlage u zraku i luđački je vruće. Oporavili smo se nakon otvarajućih 25 minuta, ali nije nam preostalo gasa.''

U posljednjem će kolu skupine Brazil i Italija u izravnom ogledu odlučiti pobjednika skupine.

Kup konfederacija, 2. kolo skupine A:

Italija - Japan 4-3 (De Rossi 41, Uchida 50-ag, Balotelli 52-11m, Giovincio 86 / Honda 11m, Kagawa 33, Okazaki 69)

Brazil - Meksiko 2-0 (Neymar 9, Jo 90+3)

Redoslijed: 1. Brazil 6, 2. Italija 6, 3. Meksiko 0, 4. Japan 0


J_I footyroom.com by footyroom

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider