Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vlada kontra HNS-a

Veliki preokret: Obnovljeni Poljud favorit za Euro ispred Zagreba!?

Veliki preokret dogodio se oko pitanja kandidature Splita za jedan od gradova domaćina Eura 2020. godine.

Nakon što se toj ideji prvo smijao, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar sada najavljuje splitsku kandidaturu za Euro koji će se održavati u gradovima diljem Europe za sedam godina. Do preokreta je došlo jer u Vladi smatraju kako se ne treba pod svaku cijenu graditi novi nacionalni stadion, već se može obnoviti, primjerice Poljud.

>> UEFA objavila: Zagreb kandidat za domaćinstvo Eura 2020

>> Borba za nacionalni stadion i Euro: 'Rat' Jovanovića i Šukera, oglasio se i Platini

''Profesor Boris Magaš, projektant poljudske ljepotice, dostavio nam je cjelokupnu dokumentaciju koju ćemo već u ponedjeljak dostaviti ministru i Vladi'', otkrio je Baldasar te poručio kako Grad neće platiti preuređenje već dio država, a dio novca stigao bi iz europskih fondova.

Split u bitku sa Zagrebom ulazi ravnopravno. Velika prednost ove kandidature je što se ne treba graditi novi stadion, a i puno bi manje novca država trebala dati za obnovu Poljuda nego Maksimira.

Slično misli i ministar sporta Željko Jovanović.

''Po mom mišljenju to bi bilo najekonomičnije. Poljud je prekrasan stadion, ali je zapušten nebrigom bivših uprava Hajduka. Njegovim se uređenjem može dobiti sjajan objekt koji može biti domaćin jednoj od grupa Eura 2020. godine'', rekao je Jovanović te zaključio:

''Ako netko ima novca da gradi neki drugi stadion, koji će biti skuplji i moderniji, zašto ne? Ali, ne na teret građana Hrvatske.''

Upravo je pitanje novca ono oko čega lopticu prebacuju HNS i Vlada. Sada ispada kako je favorit države Split, a ne Zagreb kojeg gura predsjednik HNS-a Davor Šuker.

HNS je i prijavio Zagreb kao hrvatskog kandidata za grad domaćin, no ta prijava nije obvezujuća tj. vjerojatno ne bi bilo problema promijeniti grad.

Treba li Hrvatska graditi nacionalni stadion?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider