Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Javili se iz FARE-a

UEFA pokrenula službenu istragu o rasizmu hrvatskih navijača

Nakon što su do UEFA-e stigle fotorafije na kojima se vidi da redar s terena uklanja bananu, navodno bačenu od hrvatskih navijača prema talijanskom nogometašu Mariju Balotelliju, pokrenuta je i službena istraga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Problemi s rasizmom na Euru se nastavljaju, a nažalost, ovaj su puta u središtu istrage hrvatski navijači. Fotorafija je tijekom utakmice Hrvatske i Italije (1-1) zabilježila detalj kada jedan od redara podiže s terena bananu, a uz to su promatrači udruge Nogomet protiv rasizma u Europi (FARE) uočili veću skupinu "navijača" Hrvatske kako oponašanjem majmunskih hukanja vrijeđaju tamnopuntog napadača "azzura" Marija Balotelija. Zbog svega je krovno tijelo europskog nogometa otvorilo i službenu istragu.

"Na svakoj utakmici imamo najmanje dvojicu promatrača koji pričaju jezikom navijača na čijoj se tribini nalaze. Tijekom spornog susreta naš je promatrač ostao šokiran činjenicom da je velika skupina Hrvata, njih između 300 i 500 hukanjem vrijeđalo Marija Balotellija. To je trajalo cijelu utakmicu i intenzivirano je u trenucima kada je Balotelli napuštao teren", izjavio je za engleski The Times izvršni direktor FARE-a Piara Powar.

>> Talijani optužuju za rasizam: Hrvatski navijači bacili bananu Balotelliju?

Unatoč gotovo identičnim optužbama na račun španjolskih navijača u ogledu Italije s "furijom", Mario Balotelli nije uputio niti riječi bilo kakvih primjedbi na navijanje. Podsjetimo, sam je 21-godišnji napadač pred početak Eura zaprijetio da će ukoliko čuje rasne uvrede napustiti teren... (TS)

Dragi navijači na Euru ili u domovini, šaljite nam svoje fotografije navijanja, slavlja i podrške hrvatskoj reprezentaciji na moj.report@novatv.hr. Najbolje ćemo objaviti na našem portalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider