Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki udarac

U Engleskoj kipe od bijesa, a Terry im okreće leđa?

Bila je to odluka koju nije želio donijeti i koju je Engleski nogometni savez (FA) donio umjesto njega. Sada je u njemu izazvala gorčinu i bijes. Naravno, riječ je o engleskom izborniku Fabiju Capellu i oduzimanju kapetanske vrpce Johnu Terryju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak nešto prije 10 sati predsjednik FA-a David Bernstein nazvao je telefonom braniča Chelseaja i dosadašnjeg kapetana "Tri Lava" Johna Terryja i priopćio mu odluku koju je Savez donio u četvrtak kasno navečer.

>> Terryju oduzeta kapetanska traka Engleske – i to drugi put!

Pritisak javnosti i medija ogorčenih jer je suđenje u slučaju rasističkih uvreda od strane Terryja prema braniču QPR-a Antonu Ferdinandu odgođeno za nakon Europskog prvenstva, bio je ipak prevelik i FA je popustio.

Otočki mediji sada navode kako je Capello bijesan zbog ovakvog raspleta jer smatra Terryja ključnim igračem za engleski uspjeh u Poljskoj i Ukrajini.

Talijanski stručnjak nalazi se trenutno na odmoru u domovini, a navodno neće protestirati javno zbog ovakve odluke iako vjeruje da bi se Terry morao biti u mogućnosti braniti pred sudom prije nego li cijeli slučaj utječe na njegovu karijeru.

Neki engleski mediji idu tako daleko da pišu kako bi Terry zbog ponovnog oduzimanja (prvi put 2010. godine, op.a.) kapetanske trake mogao čak otkazati reprezentaciji i ne zaigrati na Euru u Ukrajini i Poljskoj...

Nastavi čitati

Nastavi čitati