Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U Muzeju suvremene umjetnosti

Najvažniji trofej na svijetu stiže u Hrvatsku!

Tijekom devet mjeseci trofej FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva posjetit će 90 država u svih šest FIFA-inih konfederacija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na dosad najduljoj turneji tijekom koje će prijeći više od 150 000 kilometara, trofej FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva stići će u Zagreb 22. veljače 2014. pod pokroviteljstvom Coca-Cole. Na taj će način i hrvatski ljubitelji nogometa moći doživjeti najpoželjniju nogometnu nagradu u vlastitoj zajednici. Svjetska je turneja trofeja FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva započela u rujnu 2013. službenom svečanošću ispred poznatoga kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru u Brazilu, a prije dolaska u Hrvatsku posjetiti će 72 države.

FIFA-in će trofej 23. i 24. veljače biti izložen u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti te će se svim zainteresiranim građanima, posebice nogometnim navijačima, pružiti prigoda da obiđu poseban izložbeni postav i fotografiraju se s FIFA-inim trofejem, najprepoznatljivijom svjetskom sportskom nagradom.

Na izložbi će posjetitelji moći uživati u posebnim hologramskim animacijama, zanimljivomu prikazu povijesnih trenutaka FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva te u ostalim interaktivnim i zabavnim sadržajima koje nudi turneja. Kao pokrovitelj te jedinstvene turneje Coca-Cola je osigurala besplatne ulaznice za sve zainteresirane građane i ljubitelje nogometa. Podjela besplatnih ulaznica počinje u nedjelju, 2. veljače. Više podataka o tome kako do besplatne ulaznice nalazi se na mrežnoj stranici facebook.com/cocacola.

„Iznimno nam je drago što još jednom svijetu možemo predstaviti najpoznatiji nogometni simbol. Ova nam turneja omogućuje da podijelimo svoju strast za tim predivnim sportom s navijačima diljem svijeta kojima dajemo prigodu koja se pruža jednom u životu – da u svojoj domovini vide trofej izbliza. Želio bih zahvaliti našemu dugogodišnjem partneru Coca-Coli na ostvarivanju sna za milijune ljubitelja nogometa diljem svijeta“, objasnio je predsjednik FIFA-e Joseph S. Blatter. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider