Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popis već zna

Teške optužbe iz Brazila začinjene porukom: 'Neymar je najbolji na svijetu!'

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari optužio je španjolske medije da pokušavaju omesti Barcelonina nogometaša Neymara kako ne bi bio spreman za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom svoje europske turneje Scolari je došao i u Lisabon gdje je održao konferenciju za novinare. Jedno od pitanje je bilo vezano i uz kritike koje španjolski mediji upućuju 22-godišnjem napadaču. Ponajprije se to odnosi na optužbe da često glumom pokušava iznuditi kaznene udarce, a tu je i poznata kontroverza oko njegova prelaska iz Santosa u Barcelonu:  "Neymarov je slučaj vrlo jednostavan, samo oni koji zatvaraju oči ne vide o čemu se radi. Španjolski mediji kritiziraju Neymara jer im je u interesu da ne bude na najvišoj razini na Svjetskom prvenstvu", optužio je Scolari.

"Svi znamo da je Neymar dobar, da je zvijezda. Bio je odlučujući faktor u Barceloninim utakmicama protiv Real Madrida i Espanyola. U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica (1:1) ponovno je radio razliku. On je čovjek koji otvara igru. Ako ga se smatra najboljim na svijetu, to je zato što to i zaslužuje", dodao je 65-godišnji stručnjak.

Istaknuo je Scolari i kako je putovanje u Europu iskoristio kako bi uvjerio neke igrače da imaju mjesto u momčadi za SP koja će biti objavljena 7. svibnja: "Moj je popis već 95 posto završen. Ovu sam turneju napravio uglavnom iz psiholoških razloga. Sastao sam se s igračima u Parizu i Londonu, a sada putujem u München. Cilj mi je umiriti one igrače koji će sigurno biti odabrani kako bi mogli dati najbolje od sebe za klubove koji ih plaćaju", zaključio je Scolari.

Podsjetimo, Brazil će nastup na domaćem Svjetskom prvenstvu otvoriti utakmicom protiv Hrvatske, 12. lipnja u Sao Paulu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider