Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve se vraća.. Ili ne?

Talijani i Rusi za 'mućku' na štetu Hrvata 'nagrađeni' finalom

U finalu Europskog U17 nogometnog prvenstva u Slovačkoj igrat će nogometaši Italije i Rusije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijani su plasman u završnicu izborili 2-0 pobjedom nad domaćinima, dok su Rusi nakon trilera jedanaesteraca pobijedili Švedsku 10-9. Italija je protiv Slovačke u Žilini odigrala svoju dosad najbolju utakmicu na turniru i slavila golovima Marija Pugliesea i Elija Capradossija. Za Talijane je ovo prvi finale europske smotre u ovom uzrastu.

U drugoj utakmici najbolje prilike u regularnih 80 minuta imali su Šveđani, ali ih nisu uspjeli realizirati, a od 48. minute igrali su oslabljeni za veznjaka Erdala Rakipa koji je zaslužio crveni karton. Pobjednički penal za Ruse na kraju je zabio Ramil Shejdaev, pa će tako imati priliku za osvajanje novog naslova, nakon onog iz 2006.

U finalu će dakle igrati obje reprezentacije iz „hrvatske“ skupine B. Podsjećamo, upravo remi Rusa i Talijana 1-1 u posljednjem kolu skupine presudio je Hrvatskoj koja nije izborila polufinale usprkos činjenici da je nije izgubila nijednu utakmicu.

Nakon te utakmice mnogi su osudili igru Talijana i Rusa koji su nakon 1:1 nakon prvih 40 minuta stali i više nisu pokazali namjeru napasti suparnički gol. Kritizirali su takvu taktiku i komentatori Eurosporta u izravnom prijenosu, a Hrvatska je čak otkazala prijateljsku utakmicu s Talijanima u višim uzrastima.

EP U17, polufinale:

Slovačka - Italija 0-2
Rusija - Švedska 10-9 na penale

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider