Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo su se dodavali

Hrvatska pobijedila Ukrajinu i ispala: Sramotna igra Rusije i Italije!

U 3. kolo natjecanja po skupinama na Europskom U-17 prvenstvu Hrvatska je pobijedila Ukrajinu s 2:1, no Rusi i Talijani odigrali su utakmicu nad kojom se nogometni svijet zgražava...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajina je povela u 17. minuti golom Viktora Cigankova. Hrvatska je izjednačila golom Alena Halilovića u 40. minuti iz jedanaesterca koji je izborio Fran Brodić. Pobjednički pogodak za Hrvatsku postigao je Robert Murić u 71. minuti.

Međutim, Hrvatska se ipak nije uspjela plasirati u drugi krug natjecanja iako nije izgubila nijednu utakmicu.

Da bi se plasirala u sljedeći krug natjecanja, Hrvatskoj je u posljednjem kolu trebala pobjeda protiv Ukrajine te Rusija i Italija nisu smjele odigrati remi s postignutim golovima, no baš se to dogodilo.

I to na kakav sramotan način. Rusi su poveli golom Alekseja Gasilina u 12., a Elio Capradossi izjednačio je u 43. minuti. Do kraja utakmice Rusi i Talijani praktički su se samo dodavali. 

Publika je zviždala, a komentatori na Eurosportu nazvali su igru Talijana i Rusa sramotnom.

„Nije dobro da se tako mladi nogometaši već sada uče takvim stvarima. Ovdje su da pokažu svoj nogometni talent, a ne da se služe nesportskom taktikom“, rekao je komentator.

Nešto starije ljubitelje nogometa ova sramotna predstava podsjetila je na utakmicu Njemačke i Austrije sa Svjetskog prvenstva 1982., kada su se Nijemci nakon vodstva dodavali na svojoj polovici, a Austrijanci ih uopće nisu napadali. I jednima i drugim odgovarao je rezultat 1:0 za Njemačku, jer je obje reprezentacije vodio u drugi krug natjecanja, dok je Alžir „izvisio“ slično kao sada Hrvatska.

Međutim, izabranici Ivana Gudelja ipak su ostvarili minimalni cilj, plasirali su se na Svjetsko prvenstvo u ovom uzrastu koje će se u listopadu održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Europsko prvenstvo U17
Skupina A
Slovačka Švedska 0:0
Austrija Švicarska 2:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Slovačka 3 1 2 0 5
2. Švedska 3 1 2 0 5
3. Austrija 3 1 1 1 4
4. Švicarska 3 0 1 2 1
Sljedeće utakmice
Skupina B
Ukrajina Hrvatska 1:2
Italija Rusija 1:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Rusija 3 1 2 0 5
2. Italija 3 1 2 0 5
3. Hrvatska 3 1 2 0 5
4. Ukrajina 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider