Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
14 sati leta pa fitness

'Vatreni' sretno stigli u Brazil, Sammira dočekali navijači

Hrvatska reprezentacija na čelu s izbornikom Nikom Kovačem sretno je sletjela u Brazil, točnije grad Salvador, oko 16 sati…

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Nakon 14 sati leta, „vatrene“ je u Salvadoru dočekala mala skupina navijača, ponajprije fanova Sammira koji je podrijetlom iz obližnje Bahije.

Pogledajte hrvatski raj u Brazilu: Kinezi znaju sve o 'vatrenima'!

Bivšeg veznjaka Dinama dočekali su članovi njegove obitelji i prijatelji. Niko Kovač odmah je po dolasku u kamp Tivoli, koji je od zračne luke udaljen stotinjak kilometara, predvidio trening u ponoć po hrvatskom vremenu. No, trening je ipak otkazan zbog umora igrača koji će odraditi samo kraće vježbanje u fitness centru hotela Tivoli.

Domaćini u Tivoliju srdačno su dočekali hrvatsku reprezentaciju. „Vatrene“ je dočekala samba u izvedbi lokalne glazbene skupne i brazilski specijaliteti, a odsvirana je i hrvatska himna.
„Oduševljen sam dočekom, mjesto je stvarno prekrasno, idealno da se igrači odmore i ostanu fokusirani na ono što ih očekuje“, kazao je na dolasku predsjednik HNS-a Davor Šuker.

„Brazil će biti prvi, a Hrvatska druga u skupini“, prognozirao je Šuker rasplet skupine na Mundijalu.
Domaćini su se najviše razveselili, što je i normalno, njihovim sunarodnjacima u dresu hrvatske reprezentacije Sammiru i Eduardu da Silvi. Sammir je rodom iz nedaleke Itabune u Bahiji, no po običaju nije bio previše razgovorljiv.
Eduardo je rođen u Rio de Janeiru, ali kaže da se osjeća kao kod kuće.

„Živim u Hrvatskoj od 16 godine, sjajno je vratiti se domovinu. Sretan sam što ću igrati na Svjetskom prvenstvu“, kazao je Sammir.

Podsjećamo da Hrvatsku prije otvaranja Mundijala s domaćinom Brazilom očekuje posljednja pripremna utakmica s Australijom u Salvadoru 6. lipnja. Meč s Brazilom igra se na još uvijek nedovršenoj Areni Corinthians 12. lipnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider