Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati na 'moćnoj plaži'

Pogledajte hrvatski raj u Brazilu: Kinezi znaju sve o 'vatrenima'!

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je rano jutros u brazilski Salvador, a reporter NoveTV Željko Vela za Dnevnik se javio iz mjesta u kojem će 'vatreni' boraviti za vrijeme Mundijala...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Uoči puta izbornik Niko Kovač osvrnuo se na odlični Kamerun koji je remizirao s Njemačkom. A u Sao Paulu na otvaranju Mundijala protiv Brazila Vatrene će, na poziv brazilske predsjednice gledati i premijer Zoran Milanović.

Raspored utakmica SP-a: Pogledajte satnice po hrvatskom vremenu

Zagreb - Lisabon - Salvador. Dan u zrakoplovu. Tako piše u dnevniku Kovačevih priprema za 3. lipanj. Na raspolaganje novinarima stavio se jedino izbornik za posljednje rečenice prije polijetanja. A one su se bavile i sjajnim Kamerunom koji je odigrao 2:2 s Njemačkom.

''Mi smo sve to gledali, gledao sam Kamerun. Sam rezultat govori da je to čvrsta, ozbiljna ekipa. Odigrati 2:2 u Njemačkoj s Njemačkom to nije tako jednostavno, to sam uvijek govorio da je naša skupina teška nije jednostavna a s tim rezultatom ste se i vi uvjerili'', kaže izbornik Niko Kovač.

Posljednju utakmicu su Pletikosa i društvo na Mundijalu igrali s Australijom 2006. u Stuttgartu kada je zabijao i izbornik. Baš s Australijom igramo 7. lipnja u Salvadoru, a s istim suparnikom smo igrali pripremni ogled i prije francuske bronce tada smo slavili 7:0.

''To je bilo 1998., tada je nogomet bio nešto drugačiji nego danas. Teško je dobiti danas i minimalnom razlikom na knap a kamoli velikim rezultatom, znači ne držim se toga'', kaže Kovač.

A strani mediji se drže Hrvatske. Ako ste primijetili daleko istočni mikrofon u kovačevom kadru, to je kolegica iz Kine.
''Svaki dan čitam web stranicu od vašeg nogometnog saveza tako da sve znam!'' kaže Xji Quin, novinarka nacionalne kineske agencije
''I kakve su naše šanse?''
''Uh, Hrvatska je sjajna momčad'', uskliknula je kineska kolegica.
A jedan je ipak koplje ispred svih...
''Mandžukić'', ispalila je.

Pali su i posljednji poljupci na hrvatskom tlu, i put Brazila. Još naravno prognoza poslovično skromne simpatične kineske kolegice, i to je to.
''Želim vam da Hrvatska osvoji Svjetsko prvenstvo!''
Iz njezinih usta u Božje uši.

I dok reprezentacija putuje, na licu mjesta je već naš reporter Željko Vela koji se javio za Dnevnik NoveTV. Pogledajte kako izgleda mjesto na kojem će biti smještena hrvatska reprezentacija, što ih tamo očekuje i koji su prvi dojmovi iz Brazila.

„Već sam ulaz u Praia do Forte pokazuje dva lica Brazila – gostoljubivo, a drugo lice je organizacijski šlampavo. Mundijal je na vratima, a radovi su u punom jeku, asfaltiraju se ceste, uređuje okoliš… Tu je i prethodnica reprezentacije, članovi stručnog stožera koji su stigli sinoć. Neslužbeno, dobro im je i zadovoljni su prvim dojmovima. Službeno, ništa dok ne odobri izbornik. U reprezentaciji očito vlada njemačka disciplina. Vatreni dolaze u godišnje doba kakvo kod nas ne postoji. Plaža na kojoj se nalazimo zove se 'moćna plaža'. Nadajmo se da će hrvatska reprezentacija biti moćna na Svjetskom prvenstvu“, zaključio je Vela svoje javljanje iz Brazila.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider