Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bolji smo nego 2012.'

Završio prvi dio priprema: Evo što je Modrić poručio navijačima!

Gotovo je prvo pripremno razdoblje nogometne reprezentacije. Pakiraju se koferi za Brazil, izabrana su 23 igrača od kojih je zasigurno najveće iznenađenje Rijekin veznjak Ivan Močinić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Oni, pak, glavni protagonisti Luka Modrić i Darijo Srna ovu Kovačevu reprezentaciju drže kvalitetnijom od one koja je igrala posljednje veliko natjecanje - Euro 2012.

Ne odustaje od Hrvatske: Cilj mi je bio Brazil, ali za dvije godine je Euro

Zaigrao je 20-tak minuta nakon pet dana odmora. Luka Modrić, glavni igrač naše reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih veznjaka, imao je trofejnu sezonu kao i mnogi reprezentativni suigrači.

''To je sigurno pokazatelj da smo svi u dobrim formama, da svi igrači su imali jako dobre i uspješne sezone i sigurno da smo iskusniji nego što smo bili 2012.'', izjavio je Modrić.

I po njemu i kapetanu Srni ova je momčad koplje iznad one koja je igrala na Euru u Poljskoj.

''Puno iskusnija, puno pametnija, puno zrelija, puno i mladih igrača imamo sada'', rekao je Srna.

Takvih napretek imaju i naši prvi protivnici Brazilci. Njegov suigrač Bernard, i bivši suigrači Fernandinho i Willian uvjereni su u tri boda protiv Hrvatske.

''Pa oni su uvijek uvjereni u pobjedu, oni su takav narod, flegmatični su. Uvijek imaju takav mentalitet, a pogotovo kad igraju pred punim stadionom u Sao Paulu'', izjavio je kapetan Hrvatske.

''Kako je krenulo još ću i ja zaigrati protiv Brazila'', našalio se Ivan Močinić.

Najveći dobitnik priprema, još nam je u Bad Tatzmannsdorfu priznao da se u akciji Mundijal vidio samo prvih desetak dana priprema.

''Nisam uopće očekivao da će sezona završiti na način na koji je završila i stvarno mogu biti zahvalan svim trenerima koji su me vodili, pogotovo treneru Keku i Rijeci s kojom smo odlično radili ovu sezonu'', izjavio je Močinić.

I onda mu se što stjecajem okolnosti zbog ozljeda, što zbog vlastite kvalitete sve posložilo.

''Od malog djeteta do kasnije, od svakoga želja je biti dio toga - ići na Svjetsko prvenstvo, to je velika stvar'', rezonirao je veznjak Rijeke.

Za kraj zanimljivog reprezentativnog tjedna, još jednom Luka Modrić.

Što Luka od kojeg očekujemo najviše poručuje navijačima?

''Pa poručujem da budu uz nas, da nas bodre, ne znam koliko će ih doći do nas da nas bodre jer je jako daleko i siguran sam da ih nećemo razočarati, da ćemo odigrati jako dobro Svjetsko prvenstvo i da će biti jako ponosni na nas'', zaključio je Modrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider