Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanje za 'vatrene'

Ne odustaje od Hrvatske: Cilj mi je bio Brazil, ali za dvije godine je Euro

Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic nadao se da će ljeto provesti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no morao je promijeniti planove...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Dozvolu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da igra za Hrvatsku još uvijek nije dobio, a i pitanje je hoće li mu to uopće uspjeti. Svjetsku smotru će tako gledati samo na televiziji, ali ne previše.

"U prvom planu su mi praznici, a SP ću pogledati kad uhvatim vremena. Ali, gledat ću samo Francusku i Hrvatsku, druge reprezentacije ne", istaknuo je 24-godišnji veznjak Bordeauxa u razgovoru za So Foot.

O želji da zaigra za hrvatsku reprezentaciju u Brazilu je rekao:

"Toliko je vremena prošlo da više nisam vjerovao u to. Jasno je da mi je SP bio cilj, ali nije sada kraj. Za dvije godine je Europsko prvenstvo, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Teško ide s dobivanjem dozvole da igram za Hrvatsku, ali ništa još nije izgubljeno."

Postavio mu je novinar nakon toga i pitanje misli li da Hrvatski nogometni savez nije napravio sve što je mogao.

"Ne, ne znam... Komplicirano je dovesti igrača koji nikad ranije nije igrao za reprezentaciju i koji slabo govori hrvatski. Možda takav igrač ne bi unio nemir u momčad, ali bi se teško integrirao. Možda je to jedan od razloga zbog kojeg u Hrvatskoj nisu napravili sve što je potrebno."

Unatoč tome, navijat će za Hrvatsku i vjeruje u njezin dobar nastup na SP-u.

"Mislim da će Hrvatska zajedno s Brazilom proći skupinu, a možda je nakon toga pogodi dobar ždrijeb u nokaut-fazi. Nadam se da će doći najdalje što je moguće, a bilo bi lijepo da u finalu budu Francuska i Hrvatska - rekao je Sertic uz smiješak, a priču je zaključio odgovorom na pitanje tko je najbolji hrvatski nogometaš."

"Modrić! Kad pogledate njegove posljednje nastupe za Real Madrid, shvatite da je stvarno sjajan igrač. Posebno je protiv Bayerna pokazao da ima sve, tehniku, viziju igre... Svestran je u veznom redu, može igrati šesticu, osmicu, desetku... Upoznao sam ga kad sam bio u Hrvatskoj, odličan je dečko." (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider