Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Enormna potražnja

Island ponosan zbog prodaje dresova: 'Traže ih sa svih strana'

Island je i samim ulaskom u dodatne kvalifikacije zadivio fanove nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Island nikad nije bio blizu nastupu na velikom natjecanju kao što je ovaj put, kada im kao posljednja prepreka prije Svjetskog prvenstva u Brazilu stoji Hrvatska. Naša reprezentacija nemjerljivo je popularnija u svijetu u odnosu na islandsku, ali domaćini u prvom ogledu dokvalifikacija sada su, barem na nekoliko dana, 'ukrali slavu'.

>> Hoće li nas Kovač šokirati kao i Štimac?

>> Viša sila ostvarila Islanđanima 'suludu' želju: Nevolje s terenom u Reykjaviku! 

"Dobili smo upite iz svih dijelova svijeta, ljudi kupuju dresove Islanda sa svih strana", kaže Valdemar Magnusson, voditelj dućana sa sportskom opremom.

"Ne sjećam se da je netko došao pitati za hrvatski dres, a posebno mi je drago zbog jednog Australca koji je rekao kako činom kupnje želi dati podršku te da su njegove misli s našom reprezentacijom", ističe Magnusson, a prenosi Visir.is.

Otkrio je kako osim iz Australije narudžbe stižu i iz Brazila, Meksika, Novog Zelanda. Jasno je da trlja ruke zbog zarade, kao i da je ponosan zbog uspjeha svoje reprezentacije, ali neshvatljivim nam se čini da bi itko išao kupovati hrvatski dres u Reykjaviku.

"Najveća je potražnja za dresom Gylfija Sigurdssona, a odmah iza njega je Eidur Gudjohnsen. Puno smo učinili, svi su oni popularni", zaključio je Magnusson.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider