Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odnosi na kušnji

Šuker došao pozdraviti Štimca: Samo za kamere ili je pakt čvrst?

Hrvatska večeras u 21 sat u Škotskoj igra svoju posljednju utakmicu u kvalifikacijskoj skupini A.

SVE O UTAKMICI ŠKOTSKA - HRVATSKA

Izbornik Igor Štimac pod velikim je pritiskom uoči večerašnjeg susreta sa Škotskom. Srećom, Talijani su u petak odigrali 2:2 u Danskoj zabivši u 90. minuti te tako teorije da Hrvatska ne vidi dodatne kvalifikacije sveli na puku teoriju. No, samo zamislite koliki bi to tek pritisak bio da moramo strepiti da ne budemo najgori drugi...

>> Štimac objasnio zašto Hrvatska niže loše rezultate

>> Hladni pozdrav Štimca i Mamića: 'U play-offu želim Francusku!'

>> VIDEO Štimac: Ako odem ja, na redu je Šuker pa Mamić!

Ali ima još nešto što ne ide Štimcu u prilog. Gotovo svi naši najbolji igrači mogu zaraditi parne žute kartone koji bi ih izbacili iz prve utakmice dodatnih kvalifikacija. Neki smatraju kako ih je bolje čuvati, no s druge strane negativan rezultat donio bi novi gnjev navijača. Bit će zanimljivo vidjeti što će odlučiti izbornik.

Reprezentacija u krizi, ali sve se može popraviti

Hrvatska reprezentacija nalazi se u krizi rezultata posljednje tri kvalifikacijske utakmice. Momčad Igora Štimca osvojila je tek jedan jedini bod od mogućih devet. Kriza igre traje i duže i zato se javnost okrenula protiv izbornika koji teško trpi kritike.

Bilo je puno onih koji su tražili ostavku izbornika već nakon utakmice s Belgijom. Navijači su u anketama velikom većinom tražili da Štimac ode. Ne vjeruju mu i iritira ih samodopadno držanje u trenucima kada je reprezentacija u lošem stanju.

Pakt je čvrst, ali do kada

No, čini se kako je zasad veza Šuker – Štimac – Mamić dovoljno čvrsta da doživi dodatne kvalifikacije. Štimac se 'ne ljubi' pretjerano s dvojcem koji drma hrvatskim nogometom, ali sklopljeni pakt zajkednički izdržava napade. Štimac je i u intervjuu za Dnevnik Nove TV usvrdio kako su napadi na njega orijentirani i na 'Zdravka i Davora'.

Veliki test za savezništvo spomenutog trojca bit će dodatne kvalifikacije. Ukoliko Štimac izbori Svjetsko prvenstvo, izbit će argumente kritičarima. Barem do Brazila. Puno toga će ovisiti i o jačini protivnika. Ako to bude Francuska, kao što izbornik želi, moći će reći kako se nije moglo protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta. I neće puno pogriješiti...

Ispadanje od ostalih reprezentacija javnost mu ne bi oprostila. Nismo sigurni hoće li palac onih koji odlučuju biti okrenut prema nebu ili prema zemlji... Nadajmo se da nećemo morati ni saznati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider