Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjeruje da će proći bez izgreda

Šuker poslao pomirljive poruke srpskoj javnosti

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio za srbijanske medije kako očekuje pravi spektakl protiv Srbije u Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik HNS-a nada se da gledatelji neće zviždati srpskoj himni.

''Očekujem pravi sportski spektakl. Nadam se da će sve proći fer i korektno. Igrači moraju respektirati jedni druge i težiti fair playu. HNS se želi ograditi od svih huligana. Moramo se ponašati korektno ako želimo da svi prema nama korektno ponašaju u Beogradu. Utakmica se igra za tri boda, mi smo u malo boljoj poziciji. Garantiram vam da će utakmica proći u fer i korektnoj atmosferi. Volio bih da imam čarobni štapić i da mogu garantirati da se neće zviždi srpskoj himni, ali na kraju krajeva, zviždi se i kad igraju Engleska i Francuska'', rekao je Šuker.

>> Mihajlović riješio dileme: Srpski mediji otkrili sastav 'Orlova' za Maksimir!

Šuker smatra da uloga favorita pripada Hrvatskoj, ali samo na papiru.

''U ovoj utakmici smo mi favoriti, ali na papiru. Ulogu favorita moramo opravdati i na terenu. Svi koji smo u nogometu znamo da to ništa ne znači. Takve utakmice može odlučiti jedna lopta, jedan udarac. Mi želimo da što prije osiguramo vizu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Igramo kod kuće, očekujemo tri boda, ali svjesni smo da će Srbija pokušati sve da nam pomrsi račun'', smatra Šuker i dodaje da Hrvatska ima dobru ekipu.

''Utakmicu može odlučiti Modrić na sredini terena ili Mandžukić u napadu. Nadam se da ćemo biti raspoloženi za davanje golova, jer nogomet se igra za golove. Nama je možda i važnija utakmica s Walesom, ali i to je meč za tri boda. Vjerujem da možemo pobijediti, ali moramo biti svjesni s kim igramo i koje opasnosti nam, u sportskom smislu nosi ova utakmica. Srbija ima kvalitetu za dobiti ovu utakmicu. Nadam se, kao predsjednik HNS, da neće imati svoj dan.''

Šuker je priznao da bi više volio biti u poziciji na terenu, nego u svečanoj loži te se prisjetio utakmice s Jugoslavijom 1999.

''Kad si na terenu možeš odlučiti utakmicu u 90 minuta, a ovako kad si predsjednik i kad sjediš u loži, ne možeš utjecati na rezultat. Čak ni izbornik ne može puno toga. Odlučuje samo 11 igrača na terenu. Moram reći da, iako je utakmica visokog rizika, ne vjerujem da će biti problema. U to uvjeravam sve ljubitelje nogometa, znam i da će policija biti na visokom nivou, nadam se da neće biti nijedna baklja. Utakmica 1999. protekla je kako treba, jedino mi je žao crvenog kartona i duela Jarnija i Mirkovića.''

''Volio bih da se to nije dogodilo. Ali, radi se o povijesnoj utakmici. Igrat će se utakmice i u budućnosti, kada mi ne budemo na funkcijama, a nogomet će uvijek biti pobjednik. Svi jedva čekamo da utakmica što prije počne i da vidimo tko je bolji. Prije 14 godina bila su dva neodlučena rezultata, ali ovaj put, mislim da smo favoriti i da ćemo sada pobijediti u Zagrebu'', istaknuo je predsjednik HNS. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider