Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
Nije bitno što drugi govore

Subotić: Hrvatima će nedostajati Perišić, takvih igrača nemaju

Neven Subotić, branič dortmundske Borussije i srbijanske nogometne reprezentacije, najavio je gostovanje u Maksimiru kod Hrvatske u petak, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Subotić je rođen u Banjoj Luci, ali se već s 5 godina preselio s obitelji u Njemačku.

>> Šaljite nam fotografije kako se pripremate za utakmicu desetljeća!

>> Eduardo kasnio na trening: Putem jeo kekse zbog Mamića!

>> Srbi se najviše boje Modrića i Mandže: Hrvati su pod većim pritiskom!

"Imam puno rodbine u Srbiji, čujem od njih da postoji naboj uoči ove utakmice. Za mene je to samo nogometna utakmica i ništa više. Očekuje nas teška utakmica. U slučaju naše pobjede imat ćemo još šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Borit ćemo se dokle god imamo šanse. Znamo da su navijači uz nas i zbog toga je ovo posebna utakmica", rekao je Subotić.

Kaže da mu nije bitno što Hrvatska ima ulogu favorita…

"Nije bitno što drugi govore. Znam da oni imaju dobru obranu i dobar napad. Kompletna su momčad, ali i mi smo."

Opisao je i svoja iskustva iz Bundeslige s hrvatskim napadačima Marijom Mandžukićem i Ivicom Olićem.

"U Bundesligu dolaze samo dobri igrači. Mandžukić je u Bayernu pokazao da je u dobroj formi, ne znam koliko je golova zabio. U zadnje vrijeme je i Olić opet u jako dobroj formi. Davao je golove i igrao vrlo dobro u zadnjim utakmicama." 

U hrvatskoj selekciji zbog ozljede će izostati Ivan Perišić, donedavni Subotićev suigrač iz Borussije, a sada Wolfsburgov napadač.

"Ivan je vrlo dobar igrač. Igram dvije godine s njim, ima kvalitetu. Sigurno će im nedostajati, jer oni nemaju takvih igrača."

Iako je standardan u Borussiji, u reprezentaciji nije igrao na prve četiri kvalifikacijske utakmice.

"To što igram standardno u Bundesligi i Ligi prvaka treneru pokazuje da sam u dobroj formi. Još čekam priliku u kvalifikacijama za reprezentaciju, želim igrati. Budući da sam odigrao dobro u Ligi prvaka, možda ću i dobiti tu priliku. S Marijom Nastasićem iz Manchester Cityja nisam igrao u tandemu, ali to nije nikakav problem. On je vrhunski igrač. Nije prešao u Manchester City jer je dobar dečko, već zato što zna igrati. Vidi se to na treningu, vidjelo se i kad je igrao za City protiv nas. Vrlo je mlad, ali djeluje kao da ima puno iskustva." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider