Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U lipnju četvrti, a onda...

Strmoglavi pad: Hrvatska od sutra 18. na FIFA-inoj ljestvici?!

U četvrtak izlazi najnovija FIFA-ina ljestvica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najnovije izdanje bit će obuhvaćeno s rezultatima posljednja dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska reprezentacija je u oba susreta poražena (od Belgije na Maksimiru i Škotske u Glasgowu) te joj predstoji veliki pad, s dosadašnje 10. na, u najboljem slučaju, 18. poziciju.

>> I službeno najgori: Štimac ne može pobjeći od ovih činjenica

Strmoglavo spuštanje na FIFA-inoj ljestvici poklopilo se s očajnim učinkom reprezentacije u posljednja četiri mjeseca. U lipnju, prije ogleda sa Škotima u Zagrebu Hrvatska je držala četvrtu poziciju, ali od tada su se dogodila tri poraza u službenim utakmicama i jedan remi te dvije pobjede (Lihtenštajn i Južna Koreja) i jedan poraz (Portugal) u prijateljskim dvobojima.

Poslije ovakvog raspleta kvalifikacijske skupine Hrvatsku će preskočiti Portugal, Grčka, SAD, Švicarska, Čile, Engleska, BiH te Obala Bjelokosti.

U trenutku kada je Štimac preuzeo reprezentaciju bili smo deveti, a od sutra ćemo biti s najlošijim plasmanom u posljednjih šest godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider