Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strinić ispao

Bilić uzvratio rukometnom moćniku: Ne znam tko to mene plaća?

Nakon dugo vremena Slaven Bilić pojavio se u javnosti. Hrvatsku čeka dvoboj sa Švedskom, koji se 29. veljače igra u Zagrebu, pa je izbornik objavio popis reprezentativaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Odabrali smo jakog protivnika, po mjeri. S nestrpljenjem čekamo utakmicu. Za Euro smo odabrali sličan režim priprema kao i za Austriju, igrat ćemo 25.svibnja s Estonijom u Puli ili Rijeci te 2. lipnja u Oslu protiv Norveške. Okupljanje za Švedsku je 26. veljače, praktički, nećemo imati ozbiljniji trening, bit će to dan-dva osvježavanja i priprema u smislu priče. Rezultat je bitan, ali nastojat ćemo da svi pozvani igrači dobiju minutažu. Švedska se na Euro plasirala kao najbolja druga, odabrali smo ih, jer su jaki, atraktivni... Motorični su, organizirani, igraju okomito“, kazao je Bilić.

Na popisu su: Pletikosa, Subašić, Kelava, Srna, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko, Pranjić, Rakitić, Modrić, Vukojević, Dujmović, Perišić, Kranjčar, Mandžukić, Olić, Eduardo i Jelavić. Nema Strinića, Kalinić...

„Strinić apsolutno ostaje reprezentativac, odigrao je većinu utakmica, bio je lijevi bek u kvalifikacijama. U Dnipru je malo izgubio status, a mi smo u utakmicama protiv Turske dobili neka nova rješenja za mjesto lijevog beka. Na toj poziciji želim isprobati Ćorluku i Pranjića“, kaže Bilić.

Kao da je već otvorio karte što se tiče popisa za prvenstvo Europe.

„Ne znači da će svi ovi ići, oni su u prednosti, ali pri odbiru popisa za Euro neće se voditi računa o Klagenfurtu, Wembleyju i Istanbulu, to ima svoju težinu, ali bitna je forma“, objasnio je Bilić.

Zadovoljan je kako se raspliće situacija za njegove igrače.

„Puno se popravila situacija u ovih nekoliko tjedana. Jelavić je dobio angažman, napravio iskorak u karijeri, vjerujem da će napredovati. A bitno nam je što je Ćorluka, naš stožerni igrač, promijenio sredinu i već je dobio nužnu minutažu. S njim je bila vrlo loša situacija, status mu je bio loš. Raduje me sve, vratari brane, Subašić je branio za Monaco, Srna igra, Ćorluka igra, Joe igra, Rakitić igra, ali ima nešto manju minutažu, Modrić igra, Vukojević igra, Dujmović će dobiti veću minutažu, Perišić ulazi, ne dovoljno, ali ulazi, kod Nike nas veseli što je dobio tri utakmice zaredom, Mandžo igra, Ola ulazi, Eduardo igra i zabija, Jelavića očekujem. Osim Pranjića, momci igraju, neki ne optimalno, ali nitko nije zaleđen. Pranjić ne igra, ali me intrigira jako. Na lijevom beku, ne vraćam se ja na Euro, dovoljno je samo vratiti se na utakmicu protiv Turske. Dobit će minutažu, ali ne znači da će u svibnju biti na popisu, a Strinić neće“, kazao je Bilić.

Nije se želio upuštati u priču "da je sada svibanj, koji bi još igrači bili na popisu".

„Nije 15. svibnja... Ima dosta vremena, ima puno kandidata. Svaki klub, neki na ljepši način, neki na grublji, nudi svoje igrače. Neću ponavljati, od prvog je dana ista priča. Na popis nitko osim stožera i mene ne utječe“, kaže Bilić.

Tako ne misli rukometni mag Zoran Gobac. Prozvao vas je da vam novinari preko menadžera sastavljaju momčad.

„Predugo sam ja tu da bi me takve stvari boljele. Što ću ja reći Gopcu, o tome bih trebao imati presicu svaki dan kad bih odgovarao na prozivke, teze, glasine. Pročitao sam, njegove riječi su kontradiktorne, ali on je više prozvao vas. Ali, ne znam tko to mene plaća. I na ovaj popis bit će zašto ovaj, zašto onaj. Volio bih kad se nešto tako teško kaže, dajte malo mesa, argumentirajte“, kazao je Bilić.

Na konferenciju za novinare u splitski hotel Lav le Meridien stigao je na štakama. Zdravlje je dobro.

„Sve ide prema predviđanjima. Nekoliko dana prije Švedske očekuje me kontrola kod profesora Nemeca, tada bih trebao odbaciti štake“, rekao je Bilić.

Kako ga dugo nije bilo u medijima, pitanja su stizala o svemu i svačemu. Kako komentira mogući odlazak Balakova s Hajdukove klupe?

„Ja sam probalakovski orijentiran, Hajduk je moj klub, zanima me. On radi dobar posao, tablica je nešto drugo, svi ga hvale, radi se ozbiljno i dobro. Situacija u klubu nije bajna, radi s onim što radi, a očekivanja su često nerealna. Bilo bi izuzetno loše za Hajduk kad bi Balakov otišao“, rekao je Bilić.

A odlazak Fabija Capella.

„Nismo s njima u grupi, to se nas ne dira. Začudio me njegov odlazak, znam samo ono što sam pročitao... To je dio trenerskog posla. Capello je jedan od najvećih u povijesti nogometa“, kaže Bilić.

Priopćio je plan rada skautske službe.

„Pratit ćemo utakmice Španjolska – Venezuela, Italija – SAD i Irska – Češka. Vučević ide u Španjolsku, oni će biti njegov stalni zadatak, Kruno Jurčić gledat će Italiju, a Gordan Ciprić ide na Irsku. Priključit će nam se na Euru Ivo Šušak i još dvojica skauta“, kazao je Bilić.

I Bilićevo ime spominjalo se u nekim kombinacijama o preuzimanju klubova. Tottenham, Dnipro...

„Puno puta sam rekao, nema veće stvari od prvenstva Europe, to će doći brzo. Euro je da se naježiš, nisam na ništa drugo koncentriran, jedino što me zanima je kako igraju naši igrači, domaće prvenstvo, pa Švedska, naši protivnici... Na Euru ne želimo biti prolaznici, idemo se pripremiti, dati sve od sebe i dogurati što je moguće dalje. To očekujemo“, zaključio je Bilić. (Agencija VLM)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati