Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Aktivan na 'fejsu'

Štimac: Zar bi igrali Radošević i Dudu da je momčad Mamićeva!?

Izbornik Igor Štimac i dalje je ažuran na Facebooku pa se u subotu uvečer pošteno latio tipkovnice i detaljno elaborirao zašto se priklonio suprotnoj opciji, odnosno Zdravku Mamiću...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spominje ''onu'' skupštinu te pita zašto njegovi današnji kritičari u to doba nisu glasno stali uz njega, ističe kako od svojih tadašnjih ciljeva ni danas nije odustao bez obzira na nove suradnike, te pita bi li mu u momčadi bili Dudu i Radošević da je on - Mamićevac. Post prenosimo u cjelosti:

''Dragi navijači, prijatelji i ostali,

sukladno obećanom dopustite mi da vam odgovorim na najčešće postavljano pitanje:

„KAKO TO DA SAM IPAK NAŠAO ZAJEDNIČKI JEZIK S LJUDIMA PROTIV KOJIH SAM SE BORIO U KAMPANJI ZA PREDSJEDNIKA HNS-a?“

Kada sam krenuo u kampanju za predsjednika HNS-a moj slogan/cilj je bio „ZAJEDNO UREDIMO SVOJU KUĆU – STANIMO SVI IZA ISTOG ŠALA!“, a najvažniji programski ciljevi su mi bili: decentralizacija i transparentnost rada, demokratizacija i suradnja s institucijama države, jačanje suradnje s UEFA-om i FIFA-om, stabilizacija i razvoj natjecanja, ulaganje u infrastrukturu, te edukativni programi i humanitarne akcije. Istodobno sam ukazivao na sve ono što smatram da je bilo nepravilno i negativno u načinu funkcioniranja tadašnjeg vodstva HNS-a, te sam želio da gospodin Marković odstupi sa svoje funkcije istodobno naglašavajući nebrojeno puta da ću odustati od utrke za predsjedničko mjesto ukoliko se za isto kandidiraju gospoda Davor Šuker ili Zvonimir Boban. Budući se to nije onda dogodilo, odradio sam kampanju do kraja, ponosno i kulturno, uvijek otvoreno naglašavajući problematiku našeg saveza i načine rješavanja iste. Tijekom kampanje svjedočili ste „ratu“ koji je, to tek danas vidim, Vas toliko zabavljao da ste napamet naučili većinu naših izjava. Iz današnje perspektive mogu razumjeti neke Davorove razloge priklanjanja suprotnoj opciji. U jeku predizborne kampanje puno smo toga rekli, kako to uostalom biva u svim kampanjama. Naglasak je bio na potenciranju mana suparnika, jer je to bilo poželjno štivo za novinare i nažalost jedini način za privući interes medija na „našu stvar“, a prešućivali smo neke vrline protivnika koje ni jedna strana nije mogla osporiti. Svi ste Vi svjedočili tome što se dogodilo na ONOJ sramotnoj skupštini, ali tada baš i nisam osjetio podršku koju danas dežurni kritičari tako ponosno iznose. Kako možete vidjeti, većina negativnih komentara, postova i poruka na moj račun počinje sa „bio sam tada uz tebe, bio si nam kao simbol borbe protiv NJIH“ i sl., valjda u želji da komentar dobije na dramatici, jer nakon toga slijedi isticanje razočaranosti zbog toga što sam odlučio „zakopati ratne sjekire“ . Ne sjećam se da su tada otvarane grupe podrške za mene, da se organizirano dizao glas meni u prilog, da su pisani proglasi medijima i sl. A dragi moji, jedina istina je to da nisam „egotriper“, „samoljubljivi ulizica“, „beskičmenjak“, niti bilo šta od onog kako me neki pokušavaju okarakterizirati u posljednje vrijeme, jer da jesam sigurno ne bi vukao poteze za koje unaprijed znam da će kod dobrog dijela populacije naići na neodobravanje. Da sam takav sigurno ne bi imao dežurne hejtere za vratom što god napravio, a imam ih upravo zato što sam uvijek bio SVOJ. Tako sam i sada svojevoljno odlučio oprostiti (ali ne i zaboraviti). Kad me Davor nazvao i ponudio suradnju, prihvatio sam je ne odustajući od svojih ciljeva koje sam Vam u početku napisao, uvijek vjerujući kako smo zajedno u stanju puno toga promijeniti na bolje.

Bili ste uz nas tijekom 90-tih i nismo Vas razočarali. Ponosno smo i časno branili boje Hrvatske i donosili Vam tolike radosti. Pristao sam biti izbornikom svjestan svega onoga na što me Vi sada dobronamjerno ili zlonamjerno upozoravate – na činjenicu da bi me negativan rezultat „pokopao“. Zamolio sam onda, a molim i sad: „Pustite neka nam vrijeme bude sudac, a rezultati mjerilo našeg rada!“

Imjući u vidu kako mnogi od Vas na ovoj stranici postavljaju pitanja na koja ne traže odgovor, postavit ću vam jedno takvo:
„DA JE OVO UISTINU MAMIĆEVA REPREZENTACIJA I DA ON UISTINU IMA UTJECAJA NA MOJE ODLUKE, DA LI BI RADOŠEVIĆ I EDUARDO IGRALI U NJOJ???“

SAPIENTI SAT! (Pametnome dosta!)

p.s. A sad idem u HNK Split gdje večeras gostuju naši dragi prijatelji iz HNK Osijek sa dramskom predstavom „Sinovi umiru prvi“.'' (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider