Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako su uopće ušli?

Štimac objasnio zašto je izbacio 'uljeze' s press konferencije

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac odgovorio je brojnim fanovima na svojoj Facebook stranici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda Hrvatske u Walesu došla je nakon dramatičnog preokreta. Činilo se kako će slabašni Velšani (+ Gareth Bale) oteti Vatrenima važne bodove u borbi s Belgijancima za prvo mjesto skupini A. No, izbornikova promjena taktike i nekih igrača urodili su plodom.

>> Evo kako je Štimac izbacio 'uljeza': Tko si ti? Ti nisi navijač Hrvatske

>> Štimac prestiže Bilića: Hrvatska postaje četvrta reprezentacija svijeta?!

Mala mrlja iz Swanseaja bio je upad pojedinaca na službenu press konferenciju. Propust organizatora doveo je do toga da izbornik Štimac mora tjerati uljeze s presice. Iako se radi o hrvatskim navijačima, oni nisu nikako imali pravo biti tamo i postavljati pitanja.

Između Štimca i dijela navijača 'puklo' je oko Sammira. Štimac je rekao kako ga je izvadio iz igre zbog 'idiota' koji su mu zviždali. Istina, Sammir nije pokazao briljantnu partiju i njegova zamjena bila je logična. No nismo sigurni ni da je izbornik pogodio sa stavljanjem Sammira na lijevi bok u početnoj postavi.

Pitali su to i 'uljezi' na press konferenciji nakon čega je došlo do njihovog razotkrivanja. Mnogi hvale gospodsku reakciju Štimca nakon toga, ali i kude što je izbornik proglasio idiotima one koje se nisu slagali sa guranjem Sammira u prvu postavu.

Svoje je objašnjenje na Facebooku dao i izbornik Štimac.

Poštovani navijači,

osjećam potrebu napisati sljedeće...

Nakon utakmice u Walesu bio sam neugodno iznenađen pokušajem provokacije od strane nekolicine neidentificiranih osoba koje su ( još ne znamo kako ) uspjele ući u prostoriju za tiskovnu konferenciju. Vidim da se sad na mojoj stranici javljaju pojedinci, pod nekakvim čudnim imena, tražeći od mene objašnjenja i nazivajući spomenute "hrvatskim navijačima"?!

Što se mene osobno tiče, pravi navijač bodri i ljubi svoju reprezentaciju uvijek i svugdje, a ne rješava svoje privatne animozitete na tribinama dok traje utakmica. Pravi navijač ne daje sebi za pravo neovlašteno upadati na tiskovnu konferenciju i remetiti tijek iste.

Pravi navijač nikada neće svojim ponašanjem dekoncentrirati vlastitu reprezentaciju i umanjivati joj izglede u ostvarenju pobjede.

Još jednom pozdravljam sve Vas koji ste doprinijeli sjajnoj atmosferi na Maksimiru prošli petak. Posebno pozdravljam sve Vas koji ste stigli čak do Walesa i bili nam sjajna podrška tijekom čitave utakmice i nadam se kako ste svi sretno stigli na svoja odredišta...

Vaš izbornik

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider