Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Dalekom Istoku

Srna Korejancima najavio nove 'Modriće i Mandžukiće'

Hrvatska reprezentacija nakon vrijednog boda iz Srbije igra prijateljsku utakmicu u Južnoj Koreji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak u 13 sati po hrvatskom vremenu još jednom će se u prijateljskom ogledu sastati Hrvatska i Južna Koreja. Nakon što su Vatreni dočekali Korejence u Londonu ove veljače, vrijeme je za prijateljski uzvrat.

"Sretni smo što smo došli u Koreju, iako smo u teškom razdoblju nakon tek odigrane utakmice protiv Srbije. Ovaj prijateljski dvoboj moramo iskoristiti kao pripremu za preostale kvalifikacijske susrete. Morat ću isprobati nekoliko novih igrača zbog pojedinih ozljeda i kartona koje smo dobili u Beogradu", najavio je Igor Štimac.

>> Mourinho stao u zaštitu Šimunića: 'Beograd je lud grad!'

>> Mamić: Štimcu neću okrenuti leđa ni ako se ne plasira u Brazil!

Bod s Marakane osigurao nam je drugo mjesto u skupini A, no igra nije nikoga oduševila. Protiv Južne Koreje neće biti dvojice najboljih iz beogradskog susreta.

"Modrić je bio upitan za nastup već i prije utakmice protiv Srbije i ne bi bilo ozbiljno voditi ga na ovakav put nepotpuno spremnog. Kao i Modrić, i Mandžukić ima novog trenera, a Guardiola ne koristi često isturenog napadača u svojoj momčadi. Ne želim mu kompromitirati poziciju u klubu putovanjem u Koreju i ne želim da izgubi svoju poziciju u klubu", objasnio je izbornik i dodao:

"Hrvatska nisu samo Mandžukić i Modrić, Hrvatska ima 30 ili 35 dobrih igrača i osma je reprezentacija svijeta. Sutra igraju Južna Koreja i Hrvatska, a ne pojedinac protiv pojedinca"

Štimac kaže kako domaćina krasi timski duh te brzina i okomitost u igri.

''Budu li moji igrači pospani zbog vremenske razlike, bit će nam jako teško. Novu analizu imat ćemo večeras, vremena za detaljnije pripreme nismo imali. Tada ću objasniti igračima što im je činiti", završio je Igor Štimac.

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju nije trenirala, a u ponedjeljak će trenirati u nacionalnom kampu kod Seoula. Na utakmicu u gradu Jeonju putovat će sutra.

Domaćinima su se u Južnoj Koreji prije treninga obratili i Darijo Srna te Alen Halilović.

"Imali smo dosta problema s njima makar smo ih u Londonu pobijedili 4:0. Vjerujemo da će u utorak biti teško, posebno zato što oni igraju pred domaćom publikom, a iza nas je dug put".

"Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti", kaže Darijo Srna i nastavlja:

"U Hrvatskoj uvijek ima jako talentiranih mladića, koji su budućnost europskog nogometa. Nije lako doći do reprezentacije, a oni će igrati u velikim klubovima. To su novi Modrići i novi Mandžukići".

Među njima je i Alen Halilović koji je rekao:

'Mislim da Hrvatska može igrati još bolje, makar je i u Srbiji bila dobra. Očekujem dobru utakmicu za gledatelje".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider